Cazın melankolik yıldızı Melody Gardot

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, on sekiz yıldır Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Caz Festivali, haftanın ilk iki günü önemli iki konsere ev sahipliği yapıyor. Festival kapsamında bugün Melody Gardot, yarınsa Jools Holland, Marc Almond ve Rhythm and Blues Orchestra İstanbullu cazseverlerle buluşuyor. 

Melody Gardot’nun Wojtek Mazolewski Quintet sonrasında sahne alacağı konser, saat 19.30’dan itibaren Sepetçiler Kasrı’nda dinlenebiliyor. Konserde, 2013’teki festival performansıyla İstanbullu müzikseverleri kendine hayran bırakan Melody Gardot’nun zarif, güçlü ve karakteristik vokalinin yanı sıra yepyeni şarkıları İstanbullu müzikseverleri bekliyor. Gecenin açılışını ise, beşlisiyle birlikte, Polonya’nın en iyi caz müzisyenleri arasında gösterilen Wojtek Mazolewski yapıyor. Konserin biletlerini; 150 TL, 100 Tl, 70 TL ve 50 TL’den edinmek mümkün. 

1985 yılında Amerika’da doğan Melody Gardot, 9 yaşında piyano çalmaya başladı ve 2006 yılında caz ile blues’u harmanladığı ilk albümü “Worrisome Heart”ı yayımladı. Latin ritimleriyle blues tınılarını bir araya getirdiği “My One And Only Thrill” (2009) isimli albümüyle Grammy adayı olan şarkıcı, ardından çıkardığı “The Absence” la (2012), Avrupa’da büyük bir ilgiyle karşılandı ve Amerikan Caz albümleri listesine bir numaradan girdi. Caz ve blues’un yanı sıra country ve folk etkileri de taşıyan, farklı müzikal renklerin karışımı bir sese sahip Gardot, çıkardığı üç albüm ve “Baby I’m A Fool”, “Your Heart Is As Black As Night”, “If the Stars Were Mine” gibi şarkılarındaki yorumuyla ismini dünya çapında duyurdu. Gardot’nun yeni albümü “Currency of Man” ise geçen ay dinleyicilerle buluştu. “Currency of Man”; caz, blues, R&B gibi tarzların sınırlarının ötesine geçen bir albüm. “Her albüm bir yolculuk ama bu albüm bazı yönleri ile bilinmeyene atlamak gibi” diye tanımlıyor Melody Gardot dördüncü stüdyo albümü “Currency of Man”i. Grammy Ödüllü prodüktör Larry Klein da Melody Gardot’nun bu albümünde de yapımcılığı üstleniyor. Melody Gardot, Larry Klein ile birlikte müziğinin elektronik yönlerini de keşfederek daha önce hiç yapmadığı bir çalışma yaptığını da belirtiyor.