Çellonun prensi Schott konuğumuz olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nca düzenlenen 32. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, kuşağının en iyi çellistlerinden biri kabul edilen Daniel Müller Schott’ı ağırlıyor. Sanatçıya piyanoda Lauma Skride’ın eşlik edeceği konser, bugün saat 20.00’de, MEB Şura Konser Salonu’nda gerçekleştiriliyor. 

Münih’te 1976’da doğan Daniel Müller Schott; Walter Nothas, Avusturyalı çellist Heinrich Schiff , İngiliz çellist Steven Isserlis ile çalıştı. Kemancı Anne-Sophie Mutter’ın vakfında müzik çalışmalarını sürdüren sanatçı, daha sonra Mstislav Rostropovich ile birlikte bir yıl çalışmalar yaptı. Schott, 1992 yılında Moskova’da genç müzisyenler için düzenlenen Uluslararası Çaykovski Yarışması’nda birincilik ödülü kazanarak takipçilerinde coşku uyandırdı. Sanatçı; Vladimir Ashkenazy, Dutoit, Eschenbach, Kurt Masur, Oramo ve André Previn gibi dünyaca ünlü şefl erle ve dünyanın hemen tüm önemli orkestraları ile çaldı. Neslinin en iyi çellistleri arasında yer alan Daniel Müller Schott; enerjik yorumlarının yanı sıra viyolonselinden yayılan büyüleyici, romantik, zarif seslerle dinleyicileri etkiliyor. 

Büyük viyolonsel konçertoları performansları ayrı olmakla beraber Müller-Schott, bilinmeyen eserler keşfetmek ve kendi uyarlamalarıyla ve besteciler ile işbirliği yaparak özel repertuvar yaratmaya özel bir ilgi duyuyor. Kendisine ithafen eserler bestelenen Daniel Müller Schott; klasik müzik için gençlerin ilgi ve coşkusunu uyandıracak projeleri de ve fahri olarak “Rhapsody in School” projesi ile müzisyen ve müziksever bir yeni nesil için düzenli destek veriyor; Avrupa, ABD, Asya ve Avustralya’da ustalık sınıfl arı açıyor. Sanatçı, 1727 Matteo Goff riller yapımı bir viyolonsel çalıyor. Daniel Müller Schott’a Ankara konserinde küçük yaşlardan itibaren katıldığı pek çok uluslararası yarışmanın ödüllü piyanisti, Lauma Skride eşlik ediyor. 2008 yılındaki Beethoven ödülünün de sahibi olan Lauma Skride Almanya’nın son dönemdeki gözde solist piyanistlerinden.