Edebiyatımızın yorulmaz işçilerine saygı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği, Faruk Şüyün’ün hazırladığı “Ustalara Saygı” etkinlikleri onuncu yılına toplumsal edebiyatımızın önde gelen isimlerinden Adnan Özyalçıner ve Sennur Sezer için hazırlanan geceyle giriyor. Saygı gecesini, bugün saat 20.00’den itibaren Akatlar Kültür Merkezi’nde takip etmek mümkün. 

“Ustalara Saygı”da; Adnan Özyalçıner ve Sennur Sezer’i, aralarında Adnan Işık, Arife Kalender, Doğan Hızlan, Eray Canberk, Mehmet Güleryüz ve Tan Oral’ın da bulunduğu dostları seyircilere yakından tanıtıyor. Kadir İncesu’nun fotoğraf gösterisi ile başlayacak olan gecede başrol edebiyatın. Adnan Özyalçıner’in öykülerinden örnekleri Jülide Kural’ın, Sennur Sezer’in şiirlerinden seçmeleri Gülsen Tuncer’in okuyacağı etkinliğe Müjdat Gezen de telefonla katılıyor. “Ustalara Saygı” gecesi, Ekrem Ataer’in seslendireceği türkülerle sona eriyor. 

1950 kuşağının usta yazarı Adnan Özyalçıner, bireyin başkaldırışını, bunalımlarını konu alan öyküler yazıyor. İlk şiirini 1958’de yayımlayan toplumcu şiirimizin önde gelen ustalarından Sennur Sezer ise kargaşa içinde yaşayan bir toplumda kadın olmanın sorumluğunu da dizelerine yansıtıyor.