Haris Alexiou İstanbul'da konser verdi

"Yunan müziğinin divası" olarak kabul edilen Haris Alexiou, İstanbul'da verdiği konserle büyük beğeni topladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'de en sevilen yabancı sanatçılardan Haris Alexiou, bu yıl beşincisi düzenlenen Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında İstanbul Kongre Merkezi'nde hayranlarıyla buluştu.

Alexiou, konserin başında dinleyicilerini Türkçe "Sizlerle yeniden birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum" sözleriyle selamladı.

Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Alexiou'nun seslendirdiği şarkılar, büyük beğeni topladı. Yunan sanatçı konserde eski ve yeni şarkıların da yanı sıra Türkçe eserleri de yorumladı. Alexiou, konserin sonunda kendisini ilk kez Türkiye'ye davet eden Zülfü Livaneli ile Sezen Aksu'ya da teşekkür etti.

Haris Alexiou, bugüne kadar 30 platin ve 13 altın plak kazandı. Yunan diva, Rembetiko ve Yunan halk müziği dalında seslendirdiği şarkılarla dünya çapında tanınıyor. Türkçe'ye uyarlanan ve Sezen Aksu'dan Yeni Türkü'ye birçok ünlü isim ve grup tarafından seslendirilen "Olmasa Mektubun", "Maskeli Balo" ve "Telli Telli" gibi unutulmaz şarkılara imza atan Haris Alexiou,  daha önce Türkiye'nin çeşitli yerlerinde de konser verdi.