İki yeni Türk filmi izleyiciyle buluşuyor

Beyazperdede bu hafta iki yeni film sinemaseverleri bekliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'de bu hafta iki yeni yerli film vizyona giriyor. Yönetmenliği ve senaristliğini Ahmet Küçükyalı'nın yaptığı başrollerini ise Metin Akdülger ve  Öykü Çelik'in üstlendiği 'Bensiz' filmi farklı konusuyla izleyicileri beklerken, komedi türündeki '10. Köy Teyatora' mitolojik ögeleriyle seyircinin dikkatini çekeceğe benziyor.

Bensiz

Ahmet Küçükkayalı'nın yönettiği ve senaryosunu yazdığı filmin oyuncu kadrosunda Metin Akdülger, Öykü Çelik, Nurhan Yılma ile Cengiz Orhonlu yer aldı.

FİLMİN FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN 

Dram türündeki filmin konusu ise kısaca şöyle; "Necip, yıllardır sürdürdüğü başarılı, profesyonel futbolcu olma hayalini son playoff maçına kadar taşımıştır. Sert bir müdahale sonunda Necip’in vücudunun tamamı felç olur. Hastanede geçen tedavi sonrasında evinde ilk gününde yaşananlar Necip’in yaşamına mercek tutmasına sebep olacaktır. Genç, yakışıklı ve yetenekli Necip artık evdeki mobilyalardan farksız hale gelmiştir. Necip, bedeninin içinde çıktığı içsel yolculukta kişisel uyanışını yaşayacaktır."


10. Köy Teyatora

Bahadır Abşin'in yönettiği, Necmi Yapıcı, Tanju Tuncel, Ümit Bakış ile Fırat Albayram'ın oynadığı komedi türündeki filmin müziklerini Ezgi'nin Günlüğü'nün solisti, söz yazarı ve bestecilerinden Hüsnü Arkan yaptı.

FİLMİN FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN 

Komedi türündeki filmin konusu ise kısaca şöyle; "Tiyatronun temsilcisi Dionysos’un yaşadığı 10. Köy´e yolları düşen bir öğretmen ve bir tiyatro kumpanyası, burada garip durumların olduğunu ve köylülerin garip konuşmalar yaptıklarını fark ederler. Çünkü bu köyde henüz yalan keşfedilmemişdir. Yalnızca akıllarından ya da kalplerinden ne geçiyorsa onu söylemektedirler. Öğretmen, köy okulunda göreve başlarken, kumpanya elemanları da Dionysos adına canlandırmak istedikleri bir gösterimi ahaliye kabul ettirmek isterler. Yüzyıllardır ´’10. Köy’’de insanlarla birlikte yaşayan ve burada yalan söylenmesini yasaklayan Dionysos’un varlığından köylülerin haberi yoktur. Dionysos etrafı gizliden gizliye izleyerek bazı olaylara müdahale etmektedir. Yaşanan olaylar birbirini kovalar, köylüler gelenlerle kaynaşmaya başlarlar ve ortaya komik, düşündürücü durumlar çıkar. "

Bu konularda ilginizi çekebilir