Opera ve balenin Aspendos yolculuğu başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği 22. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, hafta sonunda gerçekleştirilen gala konserle başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği 22. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, hafta sonunda gerçekleştirilen gala konserle başladı. 2000 yıllık antik Aspendos Tiyatrosu’nu dansın ve müziğin büyüsüyle buluşturan festival kapsamında, 24 Eylül’e kadar 7 gösteri seyredilebiliyor. 

Ülkemizin kültür turizmine de katkı sağlayan Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin programında bu yıl 3 konser, 2 bale ve 2 opera yer alıyor. Festivalde; İzmir, Mersin, Antalya, Ankara, Antalya Devlet Opera ve Balesi müdürlüklerinin yanı sıra yabancı konuk topluluk ve solistler sanatseverlerle buluşuyor. Aspendos Antik Tiyatrosu, yarın gece, İzmir-Mersin-Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin ortak yapımı olan “Ateş Kuşu / İlkbahar Ayini” gösterisiyle renkleniyor. İlk kez bu yıl düzenlenen 13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nde sahnelenen eser; masalsı, canlı, ışıl ışıl dekor ve kostümleriyle bu kez Antalyalı seyircinin beğenisine sunuluyor. 

22. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, geçtiğimiz sanat sezonunda Türkiye Prömiyeri gerçekleşen, Shakespeare’in aynı adlı eserinden uyarlanan “Hamlet” balesini de seyircilere sunuyor. Revaz Gabichvadze’nin eseri, 11 Eylül’de Nugzar - Medeia Magalashvili’nin rejisi ve koreograsisiyle yorumlanıyor. 

Festivalde 16 Eylül ise opera gecesi. Bestesi Selman Ada’ya, librettosu Tarık Günersel’e ait olan “Ali Baba & 40” eseri, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından yorumlanıyor. 

22. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’ne Kore’den katılan Kore Ulusal Operası ise 20 Eylül Pazar gecesi “Soul Mate / Ruh İkizi” operasını sahneliyor. Kore geleneksel düğün törenlerinden uyarlanan sahnelerin de bulunduğu, eğlenceli ve romantik bir aşk hikâyesinin anlatıldığı eserin bestesici June Hee Lim, sahneye koyansa Jae Hyung Seo. 

Festival, ard arda iki gece gerçekleşecek “Türksoy Opera ve Bale Yıldızları” konseri ile son buluyor. 23-24 Eylül geceleri düzenlenecek konser ile ülkemizin de içinde olduğu Türksoy’a üye ülkelerden katılacak opera ve bale sanatçıları sahne alıyorlar. 

Festivalin 50 lira olarak belirlenen biletleri, www.biletiva.com internet sitesinden temin edilebiliyor

GÜN GÜN ASPENDOS FESTİVALİ...

Yarın: İzmir, Mersin ve Antalya Devlet Opera ve Balesi ortak yapımı “Ateş Kuşu / İlkbahar Ayini.” 

► 11 Eylül Cuma: Ankara Devlet Opera ve Balesi’nden “Hamlet.” 

► 16 Eylül Çarşamba: Ankara Devlet Opera ve Balesi’nden “Ali Baba & 40” 

► 20 Eylül Pazar: Kore Ulusal Operası- Antalya Devlet Opera Balesi’nden “Ruh İkizi.”

► 23 Eylül Çarşamba ve 24 Eylül Perşembe: Türksoy Opera ve Bale Yıldızları.