"Beş Şehir" beyaz perdeye uyarlanıyor

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Ahmet Hamdi Tanpınar'ın "Beş Şehir" adlı eseri, "Beş Şehir Beş Film" projesiyle beyaz perdeye aktarılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türk edebiyatının önemli isimlerinden Ahmet Hamdi Tanpınar'ın "Beş Şehir" kitabı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında "Beş Şehir Beş Film" projesiyle beyaz perdeye uyarlanacak. 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Anadolu Öğrencileri Birliği'nce "Beş Şehir Beş Film" adıyla yürütülecek projede, beş şehrin proje katılımcıları tarafından yazılan senaryolarla kısa filmleri çekilerek gösteriminin yapılması amaçlanıyor.

Projede, 10'u kız olmak üzere toplam 20 öğrenci yer alacak. 

Proje, "Beş Şehir" kitabının öğrencilere dağıtılıp okunmasıyla başlayacak

Proje, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın "Beş Şehir" kitabının öğrencilere dağıtılıp okunmasıyla başlayacak. Katılım sağlayan öğrencilere, her hafta cumartesi günü proje hedefleri doğrultusunda eğitimler verilecek. Proje katılımcıları, akademisyen, yazar ve araştırmacıların katılacağı edebiyat ve şehir söyleşilerine katılacak, film senaryosu, kamera, ses ve ışık eğitimi alacak. 

5 şehirle ilgili senaryo yazacaklar

Söyleşi ve eğitimlerin ardından dörder kişilik gruplara ayrılan katılımcılardan, İstanbul, Ankara, Konya, Bursa, ve Erzurum şehirleriyle ilgili bir senaryo yazmaları istenecek. Bu kapsamda gruplara seçtikleri şehirde üç gün kalarak o şehri yakından tanıma fırsatı da verilecek.

Haziran 2015'de tamamlanacak

Programların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan senaryo ve kurgular kısa film haline getirilecek. Kısa filmlerin çekimleri de tamamen öğrenciler tarafından gerçekleştirilecek.

Proje, 2015 yılının haziran ayında beş kısa filmin gösterileceği kapanış toplantısıyla sona erecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir