"Kuzu", 26 Aralık'ta vizyona girecek

"Kuzu", Roll Caption dağıtımcılığında 26 Aralık'ta sinemaseverlerle buluşacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kutluğ Ataman'ın yazıp yönettiği, başrollerinde Nesrin Cavadzade, Cahit Gök, Mert Taştan ve Sıla Lara Cantürk'ün yer aldığı "Kuzu", 26 Aralık'ta vizyona girecek. 

bkz. İletişim'den yapılan yazılı açıklamaya göre, The Hollywood Reporter'da "İnsan davranışları üzerine destansı bir film" olarak değerlendirilen ve Variety dergisinin "Mizahın ustası" olarak tanımladığı Kutluğ Ataman'ın "Kuzu" filminde, Cavadzade, Gök, Taştan ve Cantürk'ün yanı sıra Nursel Köse, Taner Birsel, Güven Kıraç, Emel Göksu, Necmettin Çobanoğlu, Şerif Sezer, Erdal Yıldız, Nalan Kuruçim, Hikmet Karagöz, Sedat Kalkavan, Hakan Karsak, Gökhan Kıraç, Hülya Duyar ve Aysan Sümercan da rol alıyor. 

"Kuzu", dünya prömiyerini yaptığı Uluslararası Berlin Film Festivali'nde CICAE ödülü kazandı. Film, 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Film", "En İyi Kadın Oyuncu", "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu", "Behlül Dal Özel Ödülü" (Mert Taştan-Sıla Lara Cantürk) ve "SİYAD En İyi Film" olmak üzere 6 ödülün sahibi oldu.  

İspanya'nın Valladolid kentinde bu yıl 59'uncusu düzenlenen Seminci Uluslararası Film Festivali'nin ana yarışma bölümünde "En İyi Senaryo" ve "En İyi Görüntü Yönetmeni" ödüllerini alan film, Erzincanlı çocuk oyuncular Mert Taştan ve Sıla Lara Cantürk'e de özel ödül getirirken, ödül sayısını 11'e çıkardı. 

"Kuzu", Roll Caption dağıtımcılığında 26 Aralık'ta sinemaseverlerle buluşacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir