"Mucize" filminin galası yapıldı

Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği "Mucize" filminin galası Diyarbakır'da yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği "Mucize" filminin galası Diyarbakır'da yapıldı. 

"Beyaz Melek", "Güneşi Gördüm" ve "New York'ta Beş Minare" filmlerini beyaz perdeye taşıyan yönetmen ve oyuncu Kırmızıgül'ün 4. filmi "Mucize" bir alışveriş merkezinde sinema severlerin begenisine sunuldu.

Filmin ardından konuşan Kırmızıgül, filmin ilk gösteriminin Diyarbakır'da yapıldığını söyledi.

Filmin Türkiye ve Avrupa'da bugün vizyona girdiğini belirten Kırmızıgül, "Filmi izlerken çok duygulandım. Bu salonda filmi rol alan arkadaşlarım ve akrabalarımla izledim. Uzun bir aradan sonra Diyarbakır halkıyla buluşmak çok güzeldi. Bu topraklarda beslendiğim için bunları yazabiliyorum. Onun için sizlere teşekkür ediyorum. Her şey gönlünüzce olsun" dedi.

Konuşmanın ardından filmi izlemeye gelenler Kırmızıgül ile fotoğraf çektirdi. Fotoğraf çekiminde yoğunluk olmasından dolayı Kırmızıgül zor anlar yaşadı.

Kırmızıgül'e filmde Talat Bulut, Ali Sürmeli, Seda Tosun, Erol Demiröz, Şenay Gürler, Büşra Pekin, Metin Yıldız ve Meral Çetinkaya gibi isimler eşlik etti.

Yaşanmış bir hikayeden yola çıkılarak senaryosu yazılan film, fakirliğin hüküm sürdüğü yıllarda okumayı bekleyen yüz binlerce çocuğun ve öğretmenlerin hikayesini konu alıyor. 1960'lı darbe yıllarına ışık tutmayı amaçlayan film, Egeli bir köy öğretmeninin Anadolu'nun ücra bir köşesine sürgüne gönderilişini anlatıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir