Sinemaseverlerin vazgeçilmezi Filmekimi başlıyor

Filmekimi'nin İstanbul gösterimleri yarın başlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜNYA - İstanbul gösterimleri yarın başlayacak olan Filmekimi’nin ilk gününde; Atlas, Beyoğlu, Feriye ve Rexx sinemalarında toplam 20 film seyircilere sunuluyor. Seanslar 11.00, 13.30, 16.00, 19.00 ve 21.30.

Hafta sonunun alternatiflerinden 4'ünü sizler için seçtik

MANTIKSIZ ADAM: Etkinliğin ilk hafta sonunun en dikkat çekici filmlerinden biri Woody Allen’dan. Joaquin Phoenix, Emma Stone, Parker Posey ve Jamie Blackley’nin oynadığı “Mantıksız Adam”ı (Irrational Man) yarın 19.00’da Atlas’ın 19.00 seansında, 4 Ekim Pazar günü 16.00’da da Rexx’te izlemek mümkün. İlk gösterimi Cannes’da yapılan “Mantıksız Adam”, eleştirmenlerden “zihni kaşıyan gerilim dolu bir film” övgüsünü aldı. Filmin merkezinde yaşama arzusunu yeniden kazanmak isteyen felsefe profesörü Abe Lucas var. 

645645-b.jpg

THE LOBSTER: Colin Farrell ve Rachel Weisz’ı bir araya getiren “The Lobster”, Yorgos Lanthimos imzalı; Yunanistan, İngiltere, İrlanda, Fransa ve Hollanda ortak yapımı bir film. Rexx Sineması’nda bugün 19.00’da gösterilecek film, izleyiciyi distopik bir geleceğe götürüyor. “The Lobster”, bekâr olmanın yasadışı olduğu, bu suçu işleyenlerin, seçtikleri bir hayvana dönüştürüldüğü bir dünyada geçiyor. 

thelobster-b.jpg

İNSANIN DEĞERİ: Sinemaseverlere hafta sonu için sunulan bir diğer alternatif ise yarın Rexx sinemasının 11.00 seansında ve 4 Ekim Pazar Atlas'ın 13.30 seansında izlenebilecek olan “İnsanın Değeri” (La Loi Du Marche.) Stephane Brize’nin yönettiği film, bu yıl Cannes’da hem “Ekümenik Jüri Mansiyon”unun aldı, hem de Vincent Lindon’a “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü getirdi. “İnsanın Değeri”; neredeyse iki yıldır işsiz olan 51 yaşındaki Thierry’nin bir markette güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlamasının ardından yaşananları öykülüyor. 

insanin-degeri-b.jpg

LOLO: Hafta sonunun bir diğer dikkat çeken filmi bir romantik komedi olan “Lolo.” Sevilen Fransız aktris Julie Delpy’nin hem yönetip hem de başrolünü oynadığı filmi yarın 13.30 seansında ve 4 Ekim Pazar 11.00’de Feriye’de izlemek mümkün. Film, tatilde tanışan ve Paris’te birlikte yaşamaya karar veren bir çiftin ve ilişkilerini onaylamayan ergenlik çağındaki çocuklarının hikâyesi.

lolo01-b.jpg

 

Bu konularda ilginizi çekebilir