Soyuta 76 milyon dolar

Soyut ekspresyonizm akımının önemli temsilcilerinden Mark Rothko’nun iki tablosu, New York'ta düzenlenen açık artırmada 76,5 milyon dolara satıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - Sotheby's Müzayede Evi'ndeki "Savaş Sonrası ve Modern Sanat" konulu açık artırmada, 1970'de yaşamını yitiren Rus asıllı Amerikalı ressam Rothko'nun "Sarı, Turuncu, Sarı, Açık Turuncu"  adlı eseri 36,5 milyon, "Adsız" adlı tablosu da 40 milyon dolara alıcı buldu.

Açık artırmada satılan Rothko tabloları, ünlü koleksiyoncu ve hayırsever  Rachel "Bunny" Mellon'a aitti. Mellon'un koleksiyonundaki eserler, mart ayında 103 yaşında ölmesinin ardından varisleri tarafından satışa çıkarılmıştı.  

Sotheby's Müzayede Evi, bugün de Rothko'nun "21 Numara (Kırmızı, Kahverengi, Siyah ve Turuncu" adlı eserini açık artırmaya çıkaracak. Eserin, en az 50 milyon dolara alıcı bulması bekleniyor. 

Rothko'nun 1961 yılında yaptığı "Turuncu, Kırmızı, Sarı" adlı eseri, 2012'de Christie’s müzayede evinde yapılan açık artırmada 86,9 milyon dolara alıcı bularak şimdiye kadar en pahalıya satılan çağdaş sanat eseri olmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir