Sultan'a ses veren sanatçı hayatını kaybetti

Tiyatrocu ve Türk sinemasının en ünlü seslendirme sanatçılarından Nevin Akkaya hayatını kaybetti. Akkaya pek çok filmde Türkan Şoray'ın seslendirmesini yapan isimdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Şehir Tiyatroları oyuncusu, tiyatro, sinema ve seslendirme sanatçısı Nevin Akkaya, 96 yaşında hayatını kaybetti. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'ndan yapılan açıklamada, Akkaya'nın, Türkan Şoray, Hale Soygazi, Suzan Avcı, Neriman Köksal dahil birçok sanatçıyı seslendirdiği belirtilerek, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, ilk tiyatro, sinema ve seslendirme sanatçısı Nevin Akkaya'yı yitirmenin üzüntüsünü yaşıyor" ifadelerine yer verildi.

Nevin Akkaya, Türkan Şoray’ın 50'den fazla filmine sesini vermişti.

Sanatçının cenazesi, yarın Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde 10.30'da düzenlenecek törenin ardından, Teşvikiye Camisi'nde kılınacak öğle namazını müteakip Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 

Nevin Akkaya hakkında 

İstanbul'da 1919'da doğan Nevin Akkaya, 1937'de girdiği Şehir Tiyatrosu'nda, Pergünt'deki Solveig ile ilk rolünü oynadı. Bu rolündeki aryayı Cemil Reşit orkestrası ile seslendiren sanatçı, 1950'de Muhsin Ertuğrul'la Şehir Tiyatrosu'ndan ayrılarak Küçük Sahne'yi kurdu. 

"Hamlet", "Othello", "Kış Masalı", "Yanlışlıklar Komedyası", "Nasıl Hoşunuza Giderse", "Fırtına", "Cyrano de Bergerac", "Kanlı Düğün", "On İkinci Gece", "Örümcek", "Fareler ve İnsanlar" ve daha birçok oyunda oynayan sanatçı, Muhsin Ertuğrul ile "Kral Lear" ve "Bir Adam Yaratmak" oyunlarında rol aldı. 

1952'de Tarık Gürcan ile evlenerek tiyatroyu bırakan Akkaya, radyoda "Arkası Yarın" ve "Bir Hikayemiz Var" programlarını uzun yıllar Gürcan'la birlikte yürüttü. 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir