Uluslararası Boğaziçi Film Festivali ödülleri dağıtıldı

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ile İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen Uluslarası Boğaziçi Film Festivali, Cemal Reşit Rey'deki ödül töreniyle sona erdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği (UBSD) ile İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen ve Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu 2. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'ndaki ödül töreniyle sona erdi. 

Sunuculuğunu Ebru Akel'in üstlendiği törende, ödüle layık görülen filmlerin tanıtımının ardından Adile Naşit, Sadri Alışık ve Kemal Sunal gibi unutulmaz sinema oyuncularının eski filmlerinden görüntülerin yer aldığı hologram gösterisi sunuldu.  

 Festival bünyesinde ulusal ve uluslararası kategorilerdeki kısa film yarışması, 102 ülkeden 3 bin 682 başvuru alarak bu alanda iddiasını kanıtladı.

UBSD Yapım Destek Fonu Yarışması kapsamında 20 projenin festivalde yarışmak üzere desteklendiği, 80 projenin ise gelecek yılki festival için çekilmek üzere destekleneceği belirtildi. 

Gösterinin ardından söz alan Uluslararası Boğaziçi Film Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Ogün Şanlıer, genç bir festival olarak 100. yılında Türk sinemasını ilk gününden bugüne taşıyanlar ile ikinci yüzyıla taşıyacak nesli buluşturduklarını söyledi.

Çok titiz bir ekip tarafından hazırlanan festivale büyük emekler verildiğini ifade eden Şanlıer, "Festivale büyük katkı veren büyük şirketler ve medya kuruluşlarımız var. Ben huzurlarınızda hepsine teşekkür ediyorum. Özellikle sponsorlarımızdan Anadolu Ajansı ve NTV'ye tekrar teşekkür ederim. Türk sinemasının büyümesinde katkısı olan her kurum bizim için en değerli ve önemli bir yerde saklıdır" şeklinde konuştu.

Ödüller 

Törende, 50 bin lira tutarındaki Ahmet Uluçay Büyük Ödülü'nü "Butter Lamp" filmi kazandı. Ödülü, filmin yönetmeni Hu Wei aldı.

Festivalde diğer ödüller şöyle:

En İyi Ulusal Kısa Kurmaca Film: "Adem Başaran" filmiyle Orhan İnce

En iyi Ulusal Kısa Belgesel Film: "Cibik" filmiyle Turgay Kural 

UBSD Yapım Destek Fonu En İyi Kısa Film: "En Uzun Yol" filmiyle Enes Ateş

En İyi Uluslararası Kısa Kurmaca Film: "The Chicken" filmiyle Una Gunjak

En İyi Uluslararası Kısa Belgesel Film: "I Exist" filmiyle Ahmed Abdelnaser

En İyi Görüntü Yönetmeni: "Cathedrals" filmiyle Eva Katherina Bühler

En İyi Senaryo: "The Chicken" filmiyle Una Gunjak

En İyi Kurgu Yönetmeni: "I Exist" filmiyle Ahmed Abdelnaser

En İyi Erkek Oyuncu: "Öğretmen" filmiyle Fatih Sönmez

En İyi Kadın Oyuncu: "Invisible Spaces" filmiyle Nino Shengelaia

En İyi Çocuk Oyuncu: "The Chicken" filmiyle Iman Alibalic

Jüri Özel Ödülleri: "Balcony" filmiyle Lendita Zeqiraj ve "Our Weapon is Our Tongue" filmiyle Cristian Cartier

En İyi İzleyici Ödülü: "İrme" filmi - Mert Gökalp

İBB Özel Ödülü: "Çıraksız Ustalar" filmiyle Sinan Arıkan.

Bu konularda ilginizi çekebilir