Yılın ilk Oscar ödülü Jackie Chan'ın

Sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden Oscar'ı dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, yılın ilk ödüllünü Hong Konglu oyuncu ve dövüş ustası Jackie Chan'a verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden Oscar'ı dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, yılın ilk ödüllünü Hong Konglu oyuncu ve dövüş ustası Jackie Chan'a verdi.

Akademi'den yapılan açıklamada oyuncu, yazar, yönetmen ve dövüş ustası 62 yaşındaki Chan'ın, sinema dünyasındaki "olağanüstü başarılarından" dolayı onur ödülüne layık görüldüğü belirtildi.

Çin'deki iç savaştan kaçan ve Hong Kong'a sığınan bir ailenin çocuğu olarak 1954'te dünyaya gelen Chan, oyunculuk kariyerine henüz beş yaşındayken başlamıştı. Dövüş sanatları ve akrobasi eğitimi alan Chan, 1978'teki "Snake in the Eagle's Shadow" filmiyle dünya çapında ün kazanmıştı.

Çok sayıda albüm de çıkaran Chan, 150'den fazla filmde rol almıştı. Forbes dergisi, geçen yıl yaklaşık 61 milyon dolar gelire sahip Chan'ın en çok kazanan aktörler arasında yer aldığını duyurmuştu.

Onur ödülünün diğer sahipleri


Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, bu yılki diğer onur ödüllerine 1963'te "Lawrence of Arabia" filmiyle En İyi Film Kurgusu alanında Oscar kazanan Anne Coates, yönetmen Lynn Stalmaster ve belgesel yapımcısı Frederick Wiseman'ı layık gördü.

Akademi Başkanı Cheryl Boone Isaacs, onur ödülü sahiplerinin her birinin "kendi alanında öncü ve efsane" olduğunu vurguladı.

Onur ödülleri, kasım ayında yapılacak bir törenle sahiplerine teslim edilecek.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 2009 yılından bu yana "Governors Ödülleri" olarak da bilinen onur Oscarlarını dağıtıyor.

Onur Oscarına layık görülenler arasında Lauren Bacall, Angelina Jolie, Oprah Winfrey ve Steve Martin de bulunuyor.

88. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu88. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu

 

Bu konularda ilginizi çekebilir