'Tam Gün'de anlaşma sağlandı

Mevcut KHK üzerinde belli bir metin üzerinde mutabık kalındı. Alınan tüm kararlar bir metin haline getirilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile YÖK Başkan Vekili Yekta Saraç ve diğer ilgililerin bir araya geldiği toplantıda, "Tam Gün Yasası" ve muayenehanesi olan hekimlere ilişkin yeni düzenlemenin yer aldığı mevcut Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilgili görüşmeler yapıldı. Buna ilişkin bir metin üzerinde mutabakata varıldığı bildirildi.

Bakan Akdağ, YÖK Başkan Vekili Yekta Saraç ve YÖK Yürütme Kurulundaki hukuk ve sağlık alanında çalışan üyelerle İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğünde bir araya geldi. Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'nın da katıldığı görüşmeye, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun ve ilgili genel müdürler de katıldı.

Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından açıklama yapan Akdağ, "Bugün özellikle YÖK'te sağlık ve hukuk alanında bulunan değerli hocalarımızla beraber Tam Gün Yasası ve son olarak ortaya koyduğumuz Kanun Hükmünde Kararname ile ilgili olarak görüştük. Bunların, sağlık hizmetlerine ya da eğitim ve araştırmaya etkileri açısından değerlendirmede bulunduk" dedi.

Görüşmenin çok yararlı olduğunu belirten Akdağ, değerli bir istişare olduğunun ve meseleyi çok yönlü olarak tartıştıklarını ifade etti. Akdağ, "Hocalarımız, fikirlerini söylediler. Biz kendi yaklaşımımızı söyledik. Hem vatandaşın hem öğrencilerin hem uzmanlık öğrencilerinin hem de üniversitelerimizin ihtiyaçlarını görecek uygulamaları birlikte geliştirmeye de karar verdik" diye konuştu.

"Mevcut Kanun Hükmünde Kararname üzerinde de belli bir metin üzerinde mutabık kaldık. O, çalışılacak" diyen Akdağ, hizmet arzının, hem eğitim açısından hem vatandaşa hizmet açısından daha mükemmel olması için güzel bir çalışma yapıldığını belirtti.

"Amaç, kuruluşların işletmeler olarak ayakta kalması"

"Basın yayın organlarında, Tam Gün Yasası ve Kanun Hükmünde Kararname sonrasında üniversite hastanelerinde muayenehanelerin ve ameliyatların aksadığına ilişkin haberler çıkmıştı. Sizin de konuya ilişkin demeçleriniz olmuştu. Görüşmede bu konu da gündeme geldi mi?" şeklindeki soru üzerine Akdağ, şunları kaydetti:

"Elbette bunların hepsini konuştuk. Bütün bunlardan amaç, bizim hükümet olarak daha önce kanunla daha sonra da Kanun Hükmünde Kararname ile yapmak istediğimiz şey, vatandaşın üniversite ya da devlet hastanesine gittiğinde sıkıntı çekmemesidir. Yani başka bir adrese ihtiyaç duymamasıdır. Birinci amaç budur. İkinci olarak da bu kuruluşların işletmeler olarak ayakta kalması ve işletme gücünün artırılmasıdır.

Bunların yanı sıra eğitimin ve araştırmanın mükemmel biçimde devamını sağlamak gerekiyor. Dolayısıyla, şu andaki mevcut uygulamayı nasıl geliştirebiliriz, daha olumlu hale nasıl getirebiliriz diye tartıştık" dedi.

Görüşme sonrasında "alınan tüm kararların bir metin haline getirileceğini" ifade eden Akdağ, "Her iki taraftan da hukukçu arkadaşlar, tartıştığımız konuları biraz daha çalışacaklar. Ondan sonra kamuoyuna açıklayacağız" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir