”Açılım kutuplaşmayı hızlandırıyor”

BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, "Demokratik Açılımın" toplumda "ayrıştırmayı, etnik ayrımcılığı ve kutuplaşmayı hızlandırdığını" belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, "Demokratik Açılımın" toplumda "ayrıştırmayı, etnik ayrımcılığı ve kutuplaşmayı hızlandırdığını" belirtti.

Öznur, yaptığı yazılı açıklamada, Hükümet'in, "bir devlet politikası" dediği demokratik açılımın "ülkeyi germeye devam ettiğini" savundu.

Hükümet'in, toplumdan yükselen "kırmızı sınırlar ve ülke bütünlüğü" ile ilgili "haklı endişeleri, tepkileri dikkate almasını" isteyen Öznur, açılımla ilgili belirsizliklerin ortadan kaldırılması ve toplumsal uzlaşmaya önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

Böylesine hassas bir konuda, iktidarın da muhalefetin de son derece sorumlu davranmasının önemine işaret eden Öznur, açıklamasında, "Hükümet'in 'Demokratik Açılım', destekleyenlerin 'Kürt Açılımı' dediği açılım, ayrıştırmayı, etnik ayrımcılığı, kutuplaşmayı hızlandırıyor" görüşünü ifade etti.

Öznur, ABD ve AB'nin demokratikleşmeye değil, bölücü çevrelere destek verdiğini savunarak, açılımın "asimetrik savaşın" yeni bir kurgusu olduğunu ve bunun Washington ve Pentagon'da hazırlandığını iddia etti.