Bazı bakanlıklara atamalar yapıldı

Kadrolara yapılan atamalar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bazı bakanlıklardaki kadrolara atamalar yapıldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan atama kararlarına göre, İçişleri Bakanlığında Mülkiye Başmüfettişliğine Mülkiye Müfettişi Sami Pınarakar, Dışişleri Bakanlığında Yurtdışı Tanıtım Genel Müdür Yardımcılığına Berin Makbule Tulun atandı.

Maliye Bakanlığında Maliye Müfettişliklerine yapılan yeterlik sınavında başarı gösteren Maliye Müfettiş Yardımcıları Mehmet Hakan Dursun, Mustafa Öcelan, Selçuk Sevinç, Serdar Taşdöken, Yusuf Koç, Sadık Ökcün, Mehmet Öz, Ahmet Tülümce, Teoman Kösemen ile Hasan Yeşilyurt'un atanmaları uygun görüldü. Maliye Bakanlığı Maliye Başmüfettişliğine de Cebrail Yılmazer getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanı Halil Rahman Açar başka bir göreve atanmak üzere bu görevden alınırken, Ünal Akyüz Bakanlık Müşaviri olarak görevlendirildi. 

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Vehbi Bayraktar başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alındı. Bayraktar'dan boşalan kadroya Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Vurandemir getirildi. Bakanlık Müşaviri Müslüm Avcı'nın başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınmasıyla boşalan müşavirlik kadrosuna da Afet İşleri Genel Müdür Yardımcısı Atamer Seymen atandı. Amasya Bayındırlık ve İskan Müdürü Ali Osman Torbacı da başka bir göreve atanmak üzere görevinden alındı.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğüne İstanbul Bayındırlık ve İskan Müdürü Ali Rıza Korkmaz, İstanbul Bayındırlık ve İskan Müdürlüğüne de Denizli Bayındırlık ve İskan Müdürü Kasım Kayıhan atandı. Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı Ali Enver Yaylalı'nın başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınması kararlaştırılırken yerine Sivas Bayındırlık ve İskan Müdürü Hüseyin Çelik'in atanması uygun görüldü. Aynı bakanlıkta açık bulunan Yüksek Fen Kurulu üyeliğine İller Bankası Genel Müdürlüğü Konya 6. Bölge Müdürü Abdullah Alptekin getirilirken, Bakanlık Müşaviri Abdullah Yinanç'ın başka bir göreve atanmak üzere bu görevden alınmasına karar verildi.

Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanı Tuğrul Alper, başka bir göreve atanmak üzere görevinden alındı.

Ulaştırma Bakanlığı Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyeliğine Genel Müdür Yardımcısı Özay Atbaş atandı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Şanlıurfa Bölge Müdürlüğüne Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Iğdır Bölge Müdürü Ahmet Arıkan, aynı genel müdürlüğün Iğdır Bölge Müdürlüğüne ise Şanlıurfa Bölge Müdürü Mustafa Hayri Bilim'in atanması kararlaştırıldı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Kars İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğüne Ayla Öztürk getirilirken, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Başkan Yardımcılığına Veysel Uyar atandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine Hamdi Turşucu'nun atanmasına karar verildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir