CHP: YSK Cumhurbaşkanlığı seçimini 2012'de yapmalı

CHP İstanbul Milletvekili Tanal, Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2012'de yapılmaması durumunda YSK'nın Anayasayı ihlal suçu işlemiş olacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, mevcut durumda Cumhurbaşkanı seçiminin 30 Haziran 2012 ile 28 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılması gerektiğini ileri sürerek, aksi halde Yüksek Seçim Kurulu'nun Anayasayı ihlal suçu işlemiş olacağını iddia etti.
Tanal, CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve Bursa Milletvekili İlhan Demiröz ile Mecliste düzenlediği basın toplantısında, son günlerde en çok merak edilen konulardan birinin, Cumhurbaşkanı seçimi olduğunu söyledi.
Tanal şunları söyledi:
"Yüksek Seçim Kuruluna bilgi edinme kanunu uyarınca Cumhurbaşkanı seçiminin ne zaman olacağı yönünde dilekçe verdiğimizde, 'ben bunu bilmiyorum. Bu yorum mahiyetini taşır' yanıtını aldık. Bunun üzerine Başbakanlığa bağlı Bilgi Edinme Üst Kuruluna müracaat ettim. Buradan da 'bilmiyoruz' yanıtını aldım. Ben de Ankara İdare Mahkemesinde dava açtım ve kararını bekliyorum.
Bizzat Cumhurbaşkanı'na dilekçe ile müracaat ettim ve 'sizin görev süreniz ne zaman bitiyor? Cumhurbaşkanlığı seçim tarihi ne zamandır' sorusunu yönelttim. Sayın Cumhurbaşkanı'nın verdiği cevapta 'Bu danışma mahiyetindedir, bilgi vermiyoruz' şeklindeydi. Oysa ben danışma mahiyetinde bilgi istememiştim.
Yapılan Anayasa değişikliğini anımsatan Tanal, mevcut durumda Cumhurbaşkanı seçiminin 30 Haziran 2012 ile 28 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılması gerektiğini ileri sürerek, aksi halde Yüksek Seçim Kurulunun Anayasayı ihlal suçu işlemiş olacağını iddia etti.
Bu konularda ilginizi çekebilir