Kanunlar 10 günde çıkacak

TBMM Başkanı Şahin, Borçlar Kanunu, Ticaret Kanunu ve Hukuk Muhakeme Usulleri Kanunu tasarılarının görüşmelerine 11 Ocak'ta başlanacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA - TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 11 Ocak'ta Borçlar Kanunu, Ticaret Kanunu ve Hukuk Muhakeme Usulleri Kanunu tasarılarının görüşmelerine başlanacağını belirterek, "10 günde bitireceğiz. Kısa sürede bu kanunlar Meclisten çıkacak ve yasalaşacak" dedi.

Şahin, Konya Vergi Dairesi Başkanlığı ve Konya Ticaret Odası'nın Dedeman Konya Otel'de düzenlediği "2009 Yılı Vergilendirme Ödül Töreni"nde, Ticaret Kanunu ve Hukuk Muhakeme Usulleri Kanunu ile ilgili son gelişmeleri aktardı. Şahin, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu yasaları çıkarmak için, iktidar-muhalefet tüm partiler bir araya geldik. Grup Başkanvekillerini çağırdık. Hatta, muhalefet partilerinin Grup Başkanvekillerinden öneri geldi, 'bu temel kanunları geciktirmeyelim' diye. Borçlar Kanunu uzun süredir genel kurulun gündeminde beklemektedir. Aralık ayının başında, iktidar, muhalefet bir araya geldik. Önümüzdeki hafta ayın 11'inde bu üç temel kanunun görüşmelerine başlıyoruz. 10 günde bitireceğiz. Kısa sürede bu kanunlar Meclisten çıkacak ve yasalaşacak. Bu esnafımızın ve ticaret erbabımızın uzun süredir beklediği bir şey. Çünkü bu Meclis sizin Meclisiniz."

Bu konularda ilginizi çekebilir