Maliye: Genel ücret artışı düzenlemesi değil

'Eşit işe eşit maaş' düzenlemesiyle ilgili bir gazete haberini yalanlayan Bakanlık, son derecede eksik ve hatalı bilgilerle oluşturulan haberle kamuoyunun bilinçli olarak yanıltıldığını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Maliye Bakanlığınca, dün bir gazetede "Eşit işe eşit maaş iddiasındaki yasa, herkese eşit davranmadı" başlığıyla yer alan haberin gerçekleri yansıtmadığı belirtilerek, "son derecede eksik ve hatalı bilgilerle oluşturulan haber ile kamuoyunun bilinçli olarak yanıltıldığı" ifade edildi.

Maliye Bakanlığı, "Eşit İşe Eşit Maaş" iddiasındaki kararnamenin herkese eşit davranmadığı yönündeki haberlere tepki gösterdi.

Kararnamaenin genel bir maaş ve ücret artışı düzenlemesi olmadığını vurgulayan Maliye Bakanlığı, düzenlemenin temel amacının aynı hizmet sınıfında aynı veya benzer unvanda olup, farklı kamu kurumlarında çalışan personel arasındaki ücret eşitsizliğini gidermek olduğunu dile getirdi.

Bu amaca uygun olarak yapılan çalışmada ücret eşitlemesi yapılması gereken personelin kurumlar ve unvanlar itibarıyla belirlendiğini kaydeden Bakanlık, bu çalışmanın kapsamı dışında kalan iki temel grup bulunduğunun altını çizdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir