Sonbahar kararnamesi Resmi Gazete'de

HSYK kararnamesiyle, idari yargıda 68, adli yargıda da 461 hakim ve savcının ataması gerçekleştirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) 2011 yılı Adli ve İdari Yargı Sonbahar Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

HSYK kararnamesiyle, idari yargıda 68, adli yargıda da 461 hakim ve savcının ataması gerçekleştirildi. Kararnameyle, Yargıtay Tetkik Hakimliğine 190, Danıştay Tetkik Hakimliğine de 28 kişi atandı.

HSYK’nın kararnamesi ile idari yargıda 40 hakim, adli yargıda 271 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Üst düzey memur soruşturmaları ile görevli Yargıtay Savcısı Zafer Ediş, Bakırköy Savcılığı’na atanırken siyasi partiler sicil ile görevli savcı Mehmet Ali Yeniay Antalya hakimi oldu. Yargıtay savcılarından Erkan Buyruk Afyon, Musa Verim ise Denizli Savcılığı’na atandı. Yargıtay tetkik hakimlerinden Gülseren Demirtaş İstanbul, Sultan Semiha Göker Bakırköy, Yusuf Bulut ise Antalya hakimi oldu. İstanbul hakimlerinden Resul Çakır ve Gökmen Demircan İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na getirildi.

Erzurum Başsavcı Vekili Ömür Topaç Beykoz Savcılığı’na atanırken Bodrum Savcısı Erdal Şımarmaz Şanlıurfa Savcısı, HSYK Müfettişi Mehmet Uğurlu ise İstanbul Hâkimliği’ne getirildi. Kararname ile Diyarbakır savcılarından Sedat Okulmuş’un Sinop’un Türkeli ilçesi Savcılığı’na, Yusuf Pakır’ın Kütahya’nın Şaphane ilçesi Savcılığı’na ve Medet Erkaplan’ın Adana’nın Saimbeyli ilçesi Savcılığı’na getirilmeleri de dikkat çekti.

Ankara İdare Mahkemesi başkanlarından Bilge Apaydın Ankara Bölge İdare Mahkemesi üyeliğine, Ali Rıza Yeğenoğlu ise Adana Bölge İdare Mahkemesi üyeliğine getirildi. Ankara İdare Mahkemesi üyelerinden Songül Şahin Antalya İdare Mahkemesi üyeliğine, Arife Gürel Bursa Vergi Mahkemesi üyeliğine, Tanju Kızılkuş Adana Vergi Mahkemesi üyeliğine, Talip Kaya Muğla İdare Mahkemesi üyeliğine, Ahmet Şahin Antalya Vergi Mahkemesi üyeliğine atandı. Ankara Vergi Mahkemesi üyesi Hayrani Akyol ise Muğla Vergi Mahkemesi üyesi oldu. HSYK Başmüfettişi Abdullah Şahin Bursa İdare Mahkemesi Başkanı olurken Danıştay Savcısı Sevil Çakmak Denizli Vergi Mahkemesi Başkanlığı’na, Danıştay Tetkik hâkimlerinden Ayhan Göker İstanbul İdare Mahkemesi, Mehmet Engin Çakmak ise Denizli Bölge İdare Mahkemesi üyeliklerine getirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir