TBMM'de gündem yoğun

TBMM'de bu hafta CHP'nin Başbakan Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesi dahil olmak üzere birçok yasa teklifi görüşülecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meclis, yoğun gündemle çalışacağı yeni bir haftaya giriyor.

Meclis'in bu haftaki en önemli gündem konusu, CHP'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesi olacak.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin, Başbakan Erdoğan hakkında, "CHP'li belediyelerin Alman vakıflarından kredi alarak terör örgütüne yardımda bulunduğuna" yönelik sözleri nedeniyle verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler, bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak.

Görüşmede önerge sahiplerinden bir kişi, gruplar ve Hükümet adına yapılacak konuşmalardan sonra gensorunun gündeme alınıp alınmayacağı oylanacak.

TBMM Genel Sekreterliği Teşkilat Yasa Teklifi'nin de bu hafta Genel Kurulda görüşülmesi bekleniyor. "Temel yasa" olarak bölümler halinde görüşülecek teklifle, Meclis İdari Teşkilatı'nın yetki ve sorumlulukları yeniden düzenleniyor.

Teklife göre, Meclisteki askeri birliğin görevi sona erecek, güvenliği polis sağlayacak. Meclise personel alımı sınavla yapılacak. TBMM Başkanı başmüşaviri ile müşavir sayılarına sınırlama getirilecek.

Emekliliği gelen personel, ikramiyesi artırılarak emekliliğe özendirilecek. Sözleşmeli ve geçici statüde çalışan personel sayısı, norm kadro sayısına düşünceye kadar personel alımı yapılamayacak. TBMM Baştabipliği, Sağlık Bakanlığına devredilecek. İdari teşkilata alınacak toplam personelin yüzde 20'si, Meclisteki 4-C'li çalışanlardan olacak.

'Şikede indirim yasası' komisyonda

TBMM Plan ve Bütçe komisyonunda, 2012 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelere bu hafta da devam edilecek.

Mecliste grubu bulunan 4 siyasi partinin grup başkanvekillerinin imzasını taşıyan Sporda Şiddet ve Düzensizliğin önlenmesine Dair Yasada değişiklik yapan teklif, 22 Kasım Salı günü Adalet Komisyonu'nda görüşülecek. Teklifle, halen 5 yıldan 12 yıla kadar hapis olan şike cezaları, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası olarak değiştiriliyor.

Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı, 23 Kasım Çarşamba günü İçişleri Komisyonunda ele alınacak.

KİT Komisyonu, denetimlerini sürdürecek. Komisyon; TEİAŞ, TETAŞ, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş, Kalkınma Menkul Değerler A.Ş 2009 yılı hesaplarını 23 Kasım Çarşamba, Elektrik Üretim A.Ş hesaplarını ise 24 Kasım Perşembe günü inceleyecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir