2 milyon ünitenin üzerinde kan toplandı

Sağlık Bakanı Akdağ, kan bağışı konusunda, "Şükürler olsun 2 milyon ünitenin üzerine çıktık. Bu Türkiye için bir hayaldi." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2 milyon ünitenin üzerinde kan toplandığını belirterek, "Bu Türkiye için bir hayaldi. Sayın Cumhurbaşkanımızın meselenin başından beri arkasında durmasıyla bugün Türk Kızılayı büyük bir muvaffakiyeti göğüslemiş durumda." dedi.

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi'nce Kızılay Haftası dolayısıyla, 15 Temmuz gecesi darbecilerle mücadele sırasında vatandaşların şehit düştüğü 11 noktada düzenlenen kan bağışı kampanyası 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde de yapıldı.

"Vatan Senin Kanında Var" sloganıyla düzenlenen kampanyaya Başbakan Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da kan vererek destek oldu.

Kan bağışı öncesi, Başbakan Yıldırım'ın aynı zamanda kardeşi olan Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, Başbakan Yıldırım'ın yakasına kampanya rozetini taktı.

Burada konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Binali Yıldırım'ın sağlığa ve vatandaşların ihtiyacına olan hassasiyetini, dikkatini ve bu husustaki şefkatini çok iyi bildiklerini ifade etti.

Başbakan Yıldırım'ın, Türk Kızılayı'nın bu aktivitesine iştirakinin vatandaşların kan verme hususundaki arzusunu arttıracağını dile getiren Akdağ, şöyle devam etti:

"Şükürler olsun 2 milyon ünitenin üzerine çıktık. Bu Türkiye için bir hayaldi. Sayın Cumhurbaşkanımızın meselenin başından beri arkasında durmasıyla bugün Türk Kızılayı büyük bir muvaffakiyeti göğüslemiş durumda. Hem güvenli hem de başka amaçlar için de kullanabileceğimiz, ilaç yapmak için de kullanabileceğimiz biçimde kan topluyoruz. Tekrar sizin bu husustaki kıymetli desteğinize teşekkür ediyorum Sayın Başbakanım."

"İnsanların yaşaması için kan bağışında bulunacağız"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da, kampanyayı başlatanlara ve katılanlara teşekkür ederek, "Bu millet can istenildiğinde can verir, kan istenildiğinde hatta istenilmediğinde bile verir de o zaman denir ki 'Kana ihtiyacımız yok, cana da ihtiyacımız yok. Sen var ol. Sen var olursan vatan yaşayacak." diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ise, 15 Temmuz'dan 3 ay sonra 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde kan vermek için toplanmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Bu köprüde 35 şehidin, canını ve kanını bu vatan toprakları için akıttığını ifade eden Kaya, "Biz de bugün insanlarımızın yaşaması için kan bağışında bulunacağız. Bu kampanyadan dolayı Türk Kızılayı İstanbul Şubesi'ne teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık da, Türk Kızılayı İstanbul Şube'sinin düzenlediği "Vatan Senin Kanında Var" adlı kan bağışı kapsamında, Anadolu Yakasında 4, Avrupa Yakasında 7 olmak üzere 15 Temmuz şanlı direnişinin gösterildiği noktalarda kan toplanacağını söyledi.

Kınık, İstanbulluların kampanyaya büyük ilgi gösterdiğini dile getirdi.

Kan bağışı kampanyasına, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de katıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir