HPSN Europe ilk kez Türkiye'de

Her yıl Almanya'nın Mainz kentinde gerçekleştirilen HPSN Europe 2014 Kongresi, ilk kez Türkiye'de Acıbadem Üniversitesi'nde düzenlendi. Oragnizasyon yarın sona erecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - HPSN Europe 2014 Kongresi ilk kez Türkiye'de düzenlendi. 

Acıbadem Üniversitesi açıklamasına göre, her yıl Almanya'nın Mainz kentinde gerçekleştirilen HPSN  Europe 2014 kongresi, 9 yıl sonra ilk kez Almanya'nın Mainz kenti dışında bir merkezde, Acıbadem Üniversitesi'nde düzenlendi. Medikal simülasyon konusunda dünyanın önde gelen toplantılarından biri olan HPSN  Europe 2014 organizasyonu yarın sona erecek. 

 35 farklı ülkeden 300 uluslararası katılımcı

Özellikle tıp alanındaki farklı disiplinlerde yeni eğitim metodları ve teknolojilerinin tanıtılacağı, medikal simülasyon ile ilgili sunumların ve workshopların gerçekleştirileceği toplantıya 35 farklı ülkeden 300 civarında uluslararası katılımcının yanı sıra Türkiye'den de Sağlık Bakanlığı, devlet ve vakıf üniversiteleri yetkililerinden oluşan 150 civarında katılımcının yer aldığı tahmin ediliyor. 

Acıbadem Üniversitesi CASE (İleri Düzey Tıp Simülasyonu ve Eğitim Merkezi) HPSN Europe 2014 kongresine ev sahipliği yapıyor. Kongrede yapılacak birçok sözlü sunumun yanı sıra kongre katılımcılarının da aktif olarak rol aldığı simülasyon seansları düzenlendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir