Kamu Hastanelerinde enerji verimliliği

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Enerji Verimliliği Derneği (ENVER), İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile kamu hastanelerinde enerjide verimlilik sağlamak için kolları sıvadı.

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, yapısı itibarıyla enerjinin en çok kullanıldığı alanlardan birisi olan sağlık sektörü de İTO ve ENVER tarafından masaya yatırıldı. Bu kapsamda, kamu hastanelerinde enerji verimliliği uygulamalarına yönelik olarak İTO ve ENVER işbirliğiyle İTO'da sağlık sektörü koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya İstanbul Vali Yardımcısı Celalettin Yüksel, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Şeref Kara, İTO Meclis Üyeleri Rasim Mazlum, Birol Hacıoğlu ve Eyüp Topal'ın yanı sıra Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun bölge genel sekreterleri Dr. Güven Bektemür, Doç. Dr. İhsan Bakır, Dr. Şuayip Birinci ve Dr. Tuncay Palteki katıldı. Toplantıda ENVER İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Arzu Gürkan ile Yrd. Doç. Dr. Muhammet Garip de yer aldı.

Sağlık sektörü koordinasyon toplantısında hastanelerde enerji tasarrufu için bir çalışma grubu oluşturulması kararı alındı. Sağlık Bakanlığı, İstanbul Ticaret Odası ve Enerji Verimliliği Derneği işbirliği ile oluşturulacak çalışma grubu, bundan böyle düzenli olarak toplanacak.

Çalışma Grubu, enerji verimliliği için hastanelerde alınması gereken önlemleri tespit edecek ve yeni uygulamalar geliştirecek. Proje sonuçları kamuoyu ile paylaşılacak.