Antalya Serbest Bölgesi'nin tahsis süresi 19 yıl daha uzatılacak

Antalya Serbest Bölgesi'nin 30 yıllık tahsis süresi doldu. Sürenin uzatılması için ilgili Bakanlığa durum iletildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FİKRİ CİNOKUR

ANTALYA - Antalya Valisi Münir Karaloğlu, dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen geçen yıl 683 milyon dolar ticaret hacmine ulaşan yat yapım ve bakım onarım ihtisas bölgesi olan Antalya Serbest Bölgesi'nin 30 yıllık tahsis süresinin dolduğunu ve sürenin 19 yıl daha uzatılacağını bildirdi. Göreve gelmesinin 80. gününde basınla buluşan Karaloğlu, tahsis süresinin uzatılmasıyla Antalya Serbest Bölgesi Limanı'nı da işleteceklerini, böylece ihracatçıların yüksek fiyat şikayetlerine neden olan Antalya Limanı ile rekabet edebileceklerini kaydetti.

Türkiye ve Antalya'nın gündeminde güvenlik sorununun ilk sırada yer aldığını belirten Vali Karaloğlu, Antalya'nın en güvenli kentlerden biri olduğunu söyledi. Antalya ekonomisinin omurgasını turizm sektörünün oluşturduğunu kaydeden Karaloğlu, ihracatçıların Antalya Limanı'nda verilen hizmetlerin pahalı olması nedeniyle Mersin ve İzmir limanlarını tercih ettiği yönündeki şikayetlere de açıklık getirdi.

Antalya Limanı'nı işleten firmanın özel bir şirket oldugunu kaydeden Karaloğlu, "Buna müdahale etmemiz mümkün değil. Bu bir arz-talep sorunudur. Antalya Serbest Bölgesi'nin 30 yıllık tahsis süresi doldu. Sürenin uzatılması için ilgili Bakanlığa durumu ilettik. Tahsis süresi 19 yıl daha uzatılacak. O zaman Antalya Serbest Bölge içinde yer alan ASBAŞ Limanı'nı da biz işleteceğiz. O zaman rekabet olur. Antalyalı ihracatçı da Mersin ve İzmir limanlarına da yük göndermez" dedi. Yat Yapım ve Onarım İhtisas Bölgesi olan Antalya Serbest Bölgesi 2015 yılında dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen 683 milyon dolar ticaret hacmine ulaşmıştı. 100'den fazla firmanın faaliyette bulunduğu Antalya Serbest Bölgesi'nde 55 firma yat yapımı ve onarımı işini yürütüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir