Bağyurdu OSB'den, ileri teknoloji yatırımcılarına çağrı

BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Telseren, ileri teknoloji alanında yatırım yapacak sanayicileri bölgeye çekmek için ikna etmeye çalıştıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, orta ve ileri teknolojiye sahip katma değerli üretim yapan sanayicilere BAYOSB'ye yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

Türkiye'nin üretimde katma değerini yükselterek, ihracatını artırması gerektiğine işaret eden Telseren, "Hükümet, belirli şartları yerine getiren ileri teknoloji üretim yaparak ülkesine daha çok katma değer kazandıracak yatırımları destekliyor. Bu tip yatırımlar nerede yapılırsa yapılsın 5. Bölge teşviki alıyor. OSB içindeyse 6. Bölge teşvikinden yararlanıyor. Biz bölgemize bu tip yatırımlar gelmesi için çalışıyoruz. Türkiye'nin gelecek sanayi stratejisi çerçevesinde bu tip yatırımlara bölgemizde öncelik veriyoruz. Bunun karşılığı olarak da son dönemde bu alanda yatırım yapmak isteyen sanayicilerin ilgisi arttı" dedi.

Türkiye'nin her alanda düzeyini artırması gerektiğini, sanayide de Endüstri 4.0 düzeyine ulaşması için çalışmalarını hızlandırmasının şart olduğunu belirten Telseren, "Biz de bu doğrultuda ileri teknoloji alanında yatırım yapacak sanayicilerimizi bölgemize çekmek için ikna ediyoruz. Bazı sanayicilerimiz ikna olarak yatırım projelerini hazırlıyorlar. Biz bütün sanayicilerimizi ülkemize daha çok döviz sağlayacak katma değeri yüksek ürünler üretmeye çağırıyoruz. Gelsinler geleceğe yatırım yapsınlar, her türlü desteği de alsınlar" dedi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ayrıca 33 sektörde orta ve ileri teknoloji üretimi yapılacak yatırımlara bölgesine ve yatırım miktarına bakılmaksızın 4. Bölge teşviki vereceğini hatırlatan Telseren, yetişmiş iş gücü ve lojistik avantajları ile İzmir'in yatırım yapılabilecek en iyi kent olduğunun altını çizdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir