Bakan Varank’tan Bursa’da katma değerli üretim vurgusu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Mustafa Varank, Bursa sanayisiyle ilgili en önemli başlığın katma değerli üretim sürecinin hızlandırılması olduğunu söyledi. Bakan Varank ‘’Katma değer üretimini hızlandırırsak sanayiyi bir adım daha öteye taşıyabiliriz.’’ dedi.

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sercan SELÇUK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Dünya Gazetesi Bursa Temsilcisi Kenan Sertalp’in ‘Seçim sonrasında ajandanızda yer alan Bursa sanayisiyle ilgili en önemli üç başlık ne olacaktır?’’ sorusunu ‘’Bursa sanayisinin en önemli üç maddesinden ilki katma değerli üretimi hızlandırmak olacaktır. Sanayinin önceliğindeki diğer unsurlar ise Arge ve inovasyona verilmesi gereken önemi artırarak hem yeşil hem de sürdürülebilir sanayiyi devreye sokup kalifiye çalışan personel sayısını daha yukarıya çekmektir.‘’ diye cevapladı.

‘’Otomotiv endüstrisinde Türkiye'nin iddiasını ortaya koyuyoruz’’

Bursa'da düzenlenen kahvaltı programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Varank, katma değerli üretimin önemine vurgu yaptı. AR-GE ve inovasyon çalışmaları doğrultusunda katma değerli üretimin kaçınılmaz olduğunu belirten Bakan Mustafa Varank şunları söyledi: ‘’Bursa’da katma değerli üretimin mutlaka hızlandırılması gerekiyor. Katma değer üretimini hızlandırırsak sanayiyi bir adım daha öteye taşıyabiliriz. Katma değerli üretimde en önemli örneklerden biri olan yerli otomobil projesini hayata geçirerek otomotiv endüstrisinde Türkiye'nin iddiasını ortaya koyuyoruz. Ayrıca ilk otomotiv batarya fabrikasının da temellerini atıyoruz. Bu çalışmalar katma değerli düşüncenin mahsulü. Biz Bursa’ya nasıl daha fazla katma değer üretiriz onun düşüncesi içerisindeyiz. Bursa’da sanayi alanında yüksek teknolojiye katma değer katacak çalışmalar üzerinde durulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüksek değerli katma değer içeren yolun da AR-GE VE inovasyondan geçtiğini düşünüyoruz. Amacımız öncelikle bu AR-GE projelerine daha fazla destek vermek ve tasarım merkezlerinin sayısını artırmak olacaktır.‘’

‘’Sürdürülebilirlik ana gündem maddemiz’’

Bursa sanayisinin en önemli ikinci başlığı yeşil ve sürdürülebilir bir sanayiye hızlı geçiş yapmanın sağlanması olduğunu ifade eden Varank ‘’Zaten dünyada artık rekabetçi olmak istiyorsanız mutlaka yeşile, sürdürülebilirliğe, çevreye önem vermeniz gerekiyor. Mevcut yatırımları ve gelecek yatırımları yeşil ve sürdürülebilir ölçüde dönüştürmek ve geliştirmek için her türlü çalışamaya ortak olacağız. Bu duruma özel önem vereceğiz ve uluslararası iş birlikleriyle biz bu işi yapacağız. ‘’ dedi.

‘’Kalifiye eleman sıkıntısı yaşanıyor’’

Bursa sanayisinin en önemli başlıklarına temas eden Bakan Varank, çalışan iş gücünün niteliğinin artması gerektiğini de sözlerine ekledi. Kalifiye eleman konusunda üretimde sıkıntı yaşandığını vurgulayan Varank ‘’Bursa’da sanayideki ana gündemin üçüncü adımı ise çalışanların kabiliyetlerinin arttırılması olacaktır. Bursa sanayisi şu anda eleman arayan, nitelikli ve kalifiye eleman sıkıntısı çeken sanayilerin başında geliyor. Bu manada da sanayide çalışan üretimimiz çalışan insan kaynağımızı çok daha kabiliyetli hale getirmek bizim gereken adımları atacağız.’’ ifadelerini kullandı.