Bilim festivali bilimin merkezinde başladı

Öğrenciler ve bilim meraklıları Bilim Festivali'nde 3 gün boyunca 56 bilim çadırında 96 etkinliğin deneyimi yaşayabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rabia KORKMAZ

KONYA - Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı Bilim Festivali başladı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bilim Merkezi'ni inşa ederken önlerine koydukları Konya'yı bilimin merkezi haline getirme hedeflerine ulaştıklarını belirterek, öğrencileri ve bilim meraklılarını 3 gün boyunca 56 bilim çadırında 96 etkinliğin yapılacağı Bilim Festivaline davet etti.   Konya Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Bilim Festivali kapılarını 6. kez ziyaretçilerine açtı. Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi olma özelliği taşıyan Konya Bilim Merkezi'nin açık otoparkında açılan ve 3 gün boyunca çeşitli bilimsel etkinliklere ev sahipliği yapacak festival yoğun katılımla başladı.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Konya Bilim Merkezi'nin inşaatına başlarken, Konya'nın bilim şehri olması, Konya'nın bilimin de merkezi olması hedefimizi ortaya koymuştuk. Konya'da 5 üniversitemizle, 500 bin ilk ve ortaokul öğrencimizle, genç nüfusumuzla, Bilim Merkezimizle Konya'yı geçmişteki bilim merkezi hüviyetine kavuşturma hedefini koymuştuk. O doğrultuda ciddi mesafe aldık. Konya Bilim Merkezi tesadüfen yapılmış, tesadüfen kurulmuş bir bilim merkezi değildir. Türkiye'de belediyeler arasında, il belediyeleri arasında yapılan bir yarışmada proje birinciliği ve TÜBİTAK desteğini de alarak kurulmuş bir bilim merkezidir. Konya'nın geçmişinde, tarihinde ve ecdanının bilime yaptığı katkılardan bugüne yansımasının bir sonucudur. Konya ve bilim merkezimizin gelişimi devam edecektir.    

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin Uzay ve Havacılık Bilimleri Fakültesi ile müşterek olarak buradaki gözlem kulesinde de bilimsel çalışmalara imza atacağız. Bilim merkezimiz Konyalıların, gençlerimizin, öğrencilerin, üniversitelerin hizmetinde. 13-14-15 Mayıs'ta 3 gün sürecek bu etkinlik için sabahtan akşama atölyelerimizle, gösterilerle, tiyatrolarla, planetaryumumuzla gözlem evimiz ile konferans salonumuzla, Göktürk uydusundan görüntülerle çocuk edebiyatı söyleşileri ile katılımcıların hizmetinde olacağız. Bu etkinliğe sadece Konya merkezden değil, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri'den hatta Antalya'dan, Ankara'dan da katılımcılar var. " dedi.   

Bu konularda ilginizi çekebilir