İnegöl Belediyesi, yeni nesil belediyeciliğe odaklandı

İnegöl Belediyesi, yeni nesil belediyecilik kapsamında e-devlet kapısı olan www.turkiye.gov.tr üzerinde belediyenin mevcutta 5 olan hizmet sayısını 23’e yükselterek, bu hizmeti veren belediyeler arasında Türkiye dördüncülüğüne ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - E-devlet uygulamasında Bağcılar, Beylikdüzü ve Pendik belediyelerinin ardından bu hizmeti veren belediyeler arasında Türkiye dördüncülüğüne ulaştıklarını ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Yeni Nesil Belediyecilik adına elektronik belge yönetim sistemi (EBYS) ile daha hızlı ve nitelikli çalışma ortamı sağlayarak, e-belediye uygulamasını yeni yüzüyle hayata geçirerek, iş zekası ve raporlama ile belediyeyi değil şehri yönet düşüncesiyle hizmetlerin yerinde hızlı, isabetli, etkili ve verimli bir şekilde yapılması için bir bir yeni uygulamaları hayata geçiriyoruz” dedi.

İnegöl Belediyesi’nin e-devlet uygulamasında Bursa’da bu hizmeti veren belediyeler arasında ilk sırada yer aldığına değinen Taban, yapacakları çalışmalarla e-devlette Türkiye’de en fazla hizmet veren belediye unvanını almak istediklerini söyledi. Alper Taban, yeni nesil belediyecilik anlayışını daha da sistemli bir hale getirmek için çalışmalar yürüttüklerine işaret ederek, “Bunun için de kurumsallaşarak bürokrasiyi azaltarak, vatandaşlarımızın işlerini daha da kolaylaştırarak, beraberinde elektronik dönüşüme, bilişime biraz daha ayak uydurarak hızlı hareket ediyoruz. Amacımız bir zihniyet dönüşümü. Bu zihniyet dönüşümünü, yenilenmeyi her an, her saniye ve her dakika yapıyoruz” diye konuştu.

Taban, sistem üzerinden Barkodlu Belge Doğrulama, e-Bordro Sorgulama, Nöbetçi Eczane Sorgulama, Emlak Vergisi Bildirim Sureti Sorgulama, Arsa Rayiç Değeri Sorgulama, Talep/Öneri Başvuru ve Sorgulama, Askıdaki İmar Planı Sorgulama, Çöp Toplama Bilgisi Sorgulama, Encümen Gündem Sorgulama, Encümen Kararı Sorgulama, Etkinlik Bilgisi Sorgulama, Evrak Takibi, Günlük Faaliyet Planı Sorgulama, İhale Sorgulama, Meclis Gündem Sorgulama, Meclis Kararı Sorgulama, Nikah Salonu Durum Sorgulama,Ücret Tarifesi Sorgulama, Vefat Bilgisi Sorgulama, Beyan Bilgileri Sorgulama, Sicil Bilgileri Sorgulama, Tahakkuk Bilgileri Sorgulama ve Tahsilat Bilgileri Sorgulama gibi hizmetlerin verildiğini duyurdu.

Bu konularda ilginizi çekebilir