İzmir, bilişim yatırımcılarının yakın markajında

Bilişim ve iş hizmetleri sektörlerinden yatırımcıların İzmir ilgisi artıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR (DÜNYA) İzmir, farklı sektörlerde güçlü olan ekonomik yapısı, deniz, kara ve hava yoluyla kolay erişim sağlanabilen konumu, yüksek yaşam kalitesi ve nitelikli insan kaynağı sayesinde yeni yatırımlar açısından Türkiye’nin önde gelen illerinden birisi olmaya devam ediyor. İzmir’in son dönemde ileri teknoloji içeren altyapı yatırımlarıyla özellikle bilgi ve iletişim teknolojileri, yenilenebilir enerji ve biyoteknoloji sektörleri için çekim gücünü artırdı.

İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) uluslararası danışmanlık firması Ernst & Young ile birlikte hazırladığı Bilgi ve iletişim Teknolojileri sektörüne yönelik yatırım tanıtım stratejisiyle İzmir’in bu sektöre yönelik gerçekleştireceği projeler, tanıtım yapılması planlanan hedef alt sektörler ve firma grupları belirlendi. 2015-2017 yılları arasında uygulanacak üç yıllık eylem planı kapsamında İzmir’in bu sektörde lider şehir olmasına yönelik çalışmalar yürütülmeye başlandı. 

Ajans olarak bu strateji kapsamında belirlenen faaliyetlerden biri olan, global bilişim ve iş hizmetleri sektörünün üst düzey yöneticilerinin bir araya geldiği, bu yıl 15. Hollanda’da düzenlenen İş Hizmetleri Sektörleri Haftası’nda İzmir’in yatırım olanaklarını potansiyel yatırımcılara aktardıklarını anlatan İZKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sedef Özer, “Burada sektörde özellikle Avrupa pazarına erişim, Türkiye pazarı, nitelikli ve yabancı dil bilen insan kaynağı, kamu destekleri ve teşvikler, teknoparklar ve özel yatırım alanları konusunda yeni yatırım arayışında olan firmalara bilgi verdik” dedi.

Görüşmeler neticesinde, aralarında ABD, İngiltere ve Hollanda merkezli firmaların bulunduğu yatırımcıların İzmir’i kısa dönemli yatırım planlarında öncelikli olarak değerlendirmeye başladığını ifade eden Özer, uluslararası müşterilerine hizmet vermek üzere kurulacak yeni hizmet merkezleri için firmalarla görüştüklerini ve bu yatırım planlarının çok yakın zamanda somut yatırımlara dönüşmesinin beklendiğini vurguladı. Özer ayrıca, bu yatırımların yüksek sayıda ve nitelikte istihdam gerektirmesinin bölge için önemli kazanımlar yaratacağını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir