'İzmir'de sosyal kuluçka merkezini kuracağız'

EGİAD'ın Başkan adayı İlter, sosyal kuluçka merkezinde İzmir'deki tüm sivil toplum örgütlerinin katılımıyla kentin geleceğine dair önemli kararların alınacağı belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ege Genç İşadamları Derneği'nin (EGİAD) Başkan Yardımcısı Avukat Aydın Buğra İlter, EGİAD'ın Kasım ayında yapılacak genel kurulu öncesinde 14. Dönem Başkanlığı'na aday oldu. Karaca Otel'deki basın toplantısında 27 kişilik yönetim kurulu adaylarını tanıtan İlter, seçimi kazanmaları halinde sosyal kuluçka merkezi kuracaklarını söyledi.

Sosyal kuluçka merkezinde İzmir'deki tüm sivil toplum örgütlerinin katılımıyla kentin geleceğine dair önemli kararların alınacağı belirten İlter, bu merkezin belli dönemlerde biraraya gelip İzmir'in sosyal sorunlarını çözmeyi hedefleyeceğini vurguladı.

Yeni dönemde sanayi zirvesi yapmak için de kolları sıvayacaklarını kaydeden İlter, şunları söyledi: "EGİAD olarak İzmir'i girişimciliğin ve inovasyonun merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Melek yatırımcılık ile ilgili yaptığımız çalışmaların yanında, inovasyon, kurum içi girişimcilik, aile içi girişimcilik ve sosyal girişimcilik ile ilgili çalışmalara odaklanacağız" dedi. İzmir'in iş ve yatırım hayatına yönelik mukayeseli üstünlükleri ile ilgili çalışmalar yapmayı da planladıklarını açıklayan İlter, "İzmir'de bir sanayi zirvesi organize etmeyi planlamaktayız. Gençlerimize iş imkanlarını yaratacak yeni yatırımların önünü birlikte açmalıyız. Yeni bir sanayi devriminin eşiğindeki dünyada endüstri 4.0, nesnelerin interneti, insanların interneti gibi kavramları ıskalama lüksümüz yok" diye konuştu. Bu sorunların EGİAD'ın 14. döneminde aday yönetim kurulunun sürekli gündeminde yer alacağını söyleyen İlter, "Amacımız üyelerimizin de görüşlerini alarak, katılımcı bir anlayışla gerçek bir STK sorumluluğuyla hareket ederek hükümetimize, yerel yönetimlere ve diğer karar mekanizmalarına ele aldığımız konularda çözüm alternatiflerimizi sunmak olacak" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir