Kocasinan Belediyesi'nin 2016 yılı bütçesi belirlendi

Kocasinan Belediyesi 2016 yılı bütçesini 208 milyon lira olarak belirledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Arzu BAĞCI

KAYSERİ - Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "2016 yılı bütçesini 208 milyon lira olarak yatırım hizmetlerine ayırdık. Kocasinan'ı Kayseri'nin yeni yüzü yapmak için yoğun gayret içindeyiz. Modern bir dünya şehri kurabilmek için, kaynakları verimli kullanmayı disiplin olarak değerlendiriyoruz. Milletin emanetini doğru ve layıkıyla yönetme gayretiyle gerçekçi bir bütçe hazırladık" dedi.

Kocasinan Belediye Meclisi'nin de bütçeye onay verdiğini belirten Başkan Çolakbayrakdar, "2016 Yılı bütçemizin yüzde 76'sı icracı müdürlüklerin yatırıma yönelik hedefleri oluştuyor. Fen işleri, makine ikmal, imar, park ve bahçeler, temizlik işleri,veterinerlik, çevre koruma, kentsel tasarım, kırsal, tarımsal ve destek hizmetler müdürlükleri gibi yatırımcı birimlere 2016 yılı bütçemizin yüzde 75.9'unu, aslan payı olarak da Fen işleri Müdürlüğü'ne 66.5 milyon lirasını ayırdık" diye belirtti.

"Yeni Kayseri Kocasinan'da kurulacak, Kocasinan Kayseri'nin yeni yüzü olacak" sloganıyla yola devam ettiklerini söyleyen Başkan Çolakbayrakdar,"Belediyelerin başarılarının temelinde bütçe yönetimi ve performans verimliliği yatıyor. Kocasinan Belediyesi olarak gelişen,değişen,yenilenen modern yöntem anlayışıyla hareket ediyoruz.Şeffaf,hesap verebilir,israftan,plansız ve günübirlik hedeflerden uzak gerçekçi bütçe ve projeler gerçekleştiriyoruz.Yatırım ve hizmetlerimizin,Kayseri'mizin dünya kentleri arasında saygınlığının artmasında önemli rol oynamasını istiyoruz.Kaliteyi daha da artırmak için misyon ve vizyonumuza,stratejik amaç ve hedeflerimize uygun projeler gerçekleştiriyoruz" dedi.

Başkan Çolakbayrakdar"Meclisimiz de bütçemize onay verdi. Şehrimizi daha ileri taşımak amacıyla hazırladığımız 2016 yılı bütçemizin hayırlı olmasını diliyorum"diyerek sözlerini bitirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir