Mersinliler internetten en fazla telefon sipariş ediyor

Mersinlililer online alışverişte en çok telefon, bilgisayar ve elektrikli ev aletleri satın alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sabancı Topluluğu'nun online alışveriş platformu Kliksa'nın açıkladığı, Mersin'in online alışveriş haritasına göre, Mersinliler telefon, bilgisayar, elektrikli ev aletleri, TV ve görüntü sistemleri, anne bebek ve oyuncak kategorilerine yoğun rağbet gösteriyor. 

Ürün bazında ise akıllı telefon, televizyon, USB bellek, elektrikli süpürge ve bebek bezi en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Mersin'de online alışverişin büyük bölümü sırasıyla Akdeniz, Yenişehir, Tarsus, Erdemli, Mezitli, Silifke, Toroslar, Anamur, ve Mut ilçelerinde gerçekleşiyor.  

Kliksa.com verilerine göre Mersinli kadınlar en çok akıllı telefon, televizyon, elektrikli süpürge, USB bellek ve çamaşır makinası satın alırken, yüzde 37'si alışverişini tek çekimle, yüzde 63'ü ise taksitlendirerek gerçekleştiriyor. Erkekler ise sırasıyla akıllı telefon, televizyon, USB bellek, elektrikli süpürge ve oto lastiği tercih ediyor. Mersinli erkeklerin yüzde 40'ı alışverişini tek çekimle, yüzde 60'ı ise taksitlendirerek gerçekleştiriyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir