Samsun lojistik köyü bölgeyi yük merkezi haline dönüştürecek

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, hızlı tren ve yük taşımacılığı sayesinde Samsun ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlanacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERCAN ÜSLÜ

SAMSUN - Beraberinde Genel Müdür Yardımcısı İsmail Murtazaoğlu, 4. Bölge Müdürü Ahmet Şener, Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ile lojistik köyün bağlantı hattı ile Samsun-Ankara hızlı tren bağlantı hattı çalışmalarını yerinde inceleyen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü İsa Apaydın, hızlı tren ve yük taşımacılığı sayesinde Samsun ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlanacağını dile getirdi. Apaydın, Mardin Mazıdağı bağlantı hattı tamamlandığında Samsun'a gelen yüklerin Sivas-Diyarbakır - Mardin üzerinden Doğuya sevk edileceğini belirterek, "Bu hat Samsun'u önemli bir yük merkezi haline getirecektir" dedi. Samsun'dan güney istikametteki çalışmaların da sürdüğünü ileten Apaydın, "Samsun, Merzifon, Çorum, Delice, Kırşehir, Aksaray, Ulukışla bağlantı hattı projesinin önümüzdeki yıl tamamlanması planlanıyor. 2018'de yatırım programına alabilirsek, bu bölgeye 200 kilometre hızla yolcu işletmeciliği, 120 kilometre hızla da yük taşımacılığı yapabilecek bir alt yapıyı önümüzdeki beş yıl içinde kavuşturmuş olacağız" şeklinde konuştu.

Samsun'un önemli bir liman kenti olduğuna dikkat çeken Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ise, kentin doğu kıyısında Tekkeköy ilçe sınırları içinde yapılan lojistik köy projesinin önemine değindi. Avrupa Birliği destekli 45 milyon euro yatırım tutarıyla inşa edilen lojistik köyün bir liman kenti olan ve kuzeyi güneye, doğuyu batıya bağlayan önemli bir aks üzerinde olan Samsun'a yapılmasının ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlayacağını söyleyen Köktaş, "2018'de yatırım programına alınacak projelerle 2023 hedeflerimize emin adımlarla ulaşacağız. Bugün 450 milyon olan Samsun ihracatının 2023'de 1 milyar dolar düzeyine çıkmasını hedefliyoruz" diye konuştu.