Şehzadeler şehri 500 bin turist hedefliyor

Kruvaziyer gemi turları, termal, trekking ve av turizmiyle ön plana çıkan "şehzadeler şehri" Amasya, 2014 yılında 500 bin turist hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AMASYA -  Kültür turizminde marka olan, son yıllarda ise denize kıyısı bulunmamasına karşın kruvaziyer gemi turları, termal, trekking ve av turizmiyle ön plana çıkan "şehzadeler şehri" Amasya, 2014 yılında 500 bin turist hedefliyor. 

Amasya Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2023 strateji planı çerçevesinde Amasya'da 1 milyon turist ağırlamayı düşündüklerini belirtti. 

Geçen yıl şehre 460 bin ziyaretçinin geldiğini anımsatan Kaya, 2023 hedeflerine hızla ulaşmak için ildeki turizm faaliyetlerini çeşitlendirmeye çalıştıklarını söyledi. 

Amasya'nın kültür turizmiyle ön plana çıktığını ancak özellikle av turizminde de marka olmaya başladığını anlatan Kaya, şöyle konuştu: 

"Geçen yıl 13 yabancı tur, av turizmi için Amasya'ya geldi. İlimizin denize kıyısı olmamasına rağmen gemi turizminden yararlanan ender illerden biri. Samsun limanına gelen gemilerin yolcularını otobüslerle Amasya'ya getiriyoruz. Sekiz saat ağırlıyoruz ve tekrar Samsun'a ulaşmalarını sağlıyoruz. 2013 yılında bu şekilde 13 kruvaziyer gemisi geldi. Şu anki anlaşmalara bakılırsa bu yıl bu sayı 30'u bulacak. Doğa gezisi, trekking ile ilgili de geçen yıl İsviçre'den kalkan uçak Merzifon'a gelmişti. Bu konuda bu yıl da çalışmalarımız olacak." 

 İlk 5 ayda yüzde 16 artış var 

Kaya, termal turizm konusunda da iddialı olduklarını, gelecek günlerde yeni termal otellerin açılışını yapacaklarını aktardı. 

Yılın ilk 5 ayının rakamlarına bakıldığında geçen yıla göre turist sayısında yüzde 16'lık bir artışın görüldüğüne dikkati çeken Kaya, "İlk 5 ayda gelen ziyaretçi sayısı 190 bin. Bu rakamın daha da artacağını düşünüyorum. Bu yıl 500 bin turist hedefliyoruz. Bütün kurumlarımız bölgenin tanıtımı için el ele vermiş durumda. Belediyemizin gayretleriyle yeni birçok müze açıldı. Özellikle Ferhat Şirin Aşıklar Müzesi çok ilgi çekiyor" ifadelerini kullandı. 

Kaya, belediye tarafından hazırlanan Yeşilırmak'ta gondolların yüzdürüleceği projenin Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından onaylanarak Kalkınma Bakanlığı'ndan hibe almaya hak kazandığını sözlerine ekledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir