Yöresel lezzetleri yaşatıyor

Yeniliklere ve özellikle de kültürel lezzetlere önem verdiklerine dikkat çeken Ramazan Bingöl, adını taşıyan Et Lokantası'nda en lezzetli patlıcanları İstanbullularla buluşturduklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek SEVAL

İSTANBUL - Son yıllarda katkı maddesi içermeyen, hormonsal takviyeler almayan, yöresinden ürünler bulmanın oldukça zorlaştığını dile getiren Ramazan Bingöl, özellikle nüfus yoğunluğunun fazla olduğu, tüketimin çoğunlukta olduğu metropollerde bu durumun daha çok görüldüğünü aktardı.

Ramazan Bingöl Et Lokantası olarak yöresel lezzetleri yaşatma çabası içinde olduklarını kaydeden Ramazan Bingöl Et Lokantası sahibi Ramazan Bingöl, suyunun ve toprağının özel olduğu Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinden dünyanın en lezzetli patlıcanını İstanbul’a getirerek, bu özel patlıcandan yapılan kebabı İstanbullularla paylaştıklarını ifade etti. 2008 yılından bu yana sektöre yatırımlar yaptıklarını anlatan Bingöl, “Ülkemizde hala yerli patlıcanın varolduğu yerlerden biri Birecik. Her yıl mevsiminde getirilen patlıcanlar, emek verilerek elde çekilen zırh kıyma ile birleşince tam bir lezzet şölenine dönüşüyor. Servis edilirken bu lezzete yine Birecik’ten getirilen közlenmiş acı biber eşlik ediyor” dedi. Ayrıca lezzetini yöresinin topraklarından alan Birecik patlıcanının, diğer patlıcan türlerine göre daha morumsu, çekirdeksiz ve pişiminin kolay olduğu bilgisini veren Bingöl, bu patlıcanın sinirlerin yatıştırılmasında, tansiyonu düşürmede, kalp çarpıntısını gidermede, bağırsakları yumuşatmada ve lifli olmasından dolayı da zayıflamaya yardımcı olduğunu vurguladı.

"Patlıcanlı Günler"
 
‘Patlıcanlı Günler’ adı altında her yıl bir şölen düzenlediklerini sözlerine ekleyen Bingöl, yıllardır ziyaretçilerine hizmet verdiklerini ve patlıcan kebabını en iyi yapan restoranın kendileri olduğunu söyledi. Bu hizmeti gerçekleştirirken yeniliklere ve özellikle de kültürel lezzetlere önem verdiklerine dikkat çeken Bingöl, “Bu yüzden özellikle metropolde yaşayan insanlarımız gerçek patlıcanın tadını iyi ellerde icra edilmiş haliyle bilsin istiyoruz. Sınırlı sayıda üretilen patlıcanları toprağından soframıza ulaştırmak her ne kadar meşakketli olsada halka hizmet etmekten mutlu ve huzurluyuz” şeklinde konuştu. Bingöl, özellikle gençlerin gerçek patlıcanı tatmasının zor olduğu bu zamanda ziyaretçilerini bu eşsiz lezzete tanık olmak için mutlaka Ramazan Bingöl Şubelerini ziyaret etmeleri gerektiğini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir