3A Solar Enerji, bu yıl fotovoltaik panel üretimine başlayacak

3A Solar Enerji, bünyesine yeni hizmet alanları ekleyip bunları yeni ürünlerle destekeyerek çözüm odaklı büyümeyi hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İKBAL FİDAN

KAYSERİ - Güneş enerjisi santrali planlanması, inşası, montajı, bakımı ve güneşe dayalı tarımsal sulama sistemleri alanında hizmet veren 3A Solar Enerji, bünyesine yeni hizmet alanları ekleyip bunları yeni ürünlerle destekeyerek çözüm odaklı büyümeyi hedefliyor.

Fotovoltaik paneller, inverterler ( micro-central-string inverterler), uzaktan takip sistemleri, kullanılarak on-grid sistem ve off- grid sistem kurulumu yaptıklarını söyleyen 3A Solar Enerji Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Salih Aydın, “120 MW üzerinde kurulu güç ve 200 MW ürün tedariği sağladık. Anahtar teslimi projeler arasında Kayseri’nin yanı sıra Nevşehir, Niğde, Gaziantep, Konya ve, Denizli’de GES kurduk. Gerek anahtar teslimi EPC ve elektro mekanik ve taahhüt hizmetleri gerekse bakım, işletme ve uzaktan izleme hizmetleri ile güneş enerjisi sektörünün gelişmine katkı sunuyoruz” dedi. Bünyelerine off-grid öz tüketim bileşenleri tedariği, sokak ve konut tipi aydınlatma sistem bileşenleri, fotovoltaik modüller eklediklerini açıklayan Aydın, Ar-Ge çalışmalarına kayda değer önem verdiklerini söyledi. Öte yandan bayileşme çalışmalarına odaklandıklarını dile getiren Aydın, bu yıl fotovoltaik panel üretimi de yapmayı plandıklarını açıkladı.

“Arıza durumunda uzman ekip önemli”

Sektör sorunlarına da değinen Muhittin Salih Aydın şunları söyledi: “Güneş enerjisi santrali kurulumundan sonra işletme ve bakım aşamasında, güneş enerjisi santrali ve kurulumunu bilen tecrübeli ve profesyonel bir ekiple hizmet veren EPC firması ile çalışmak önemli. Arıza oluştuğunda, ekibi bulup müdahale edilmesine kadar geçen sürede kayda değer üretim kaybı yaşanıyor. Bu sebeple de güneş enerjisi santralinin kurulumu esnasında çalışılan EPC firmasının tamamen bağımsız bir bakım işletme ekibinin olup olmadığı yatırımcılar tarafından sorgulanmalı.”

Bu konularda ilginizi çekebilir