Dünya Enerji Zirvesi İstanbul'da

Dün başlayan Zirve'de ikinci gün oturumları gerçekleştiriliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

1977 yılında 10. Dünya Enerji Kongresi'nin gerçekleştirildiği İstanbul, bu kez 23. Dünya Enerji Zirvesi'ne ev sahipliği yapıyor.

"Yeni Ufukları Kucaklamak" temasıyla düzenlenen Zirve'ye 82 ülkeden üst düzey katılım gerçekleşti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Zirve'de bir konuşma yapacak. Putin, İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da bir araya gelecek.

Zirve, düşük petrol fiyatlarına çözüm arayan OPEC üyelerini bir araya getirmesi açısından da ayrı bir önem taşıyor.

Suudi Arabistan: OPEC üretim anlaşmasının tamamlanması konusunda iyimseriz

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el Falih, İstanbul'da düzenlenen Dünya Enerji Kongresi kapsamında açıklamalarda bulundu.

Halid el Falih, OPEC üyesi ve üye olmayan ülkeler arasında iki hafta içerisinde teknik komite toplantısı yapılacak. Kasım ayı itibariyle OPEC üretim anlaşmasının tamamlanması konusunda iyimseriz" dedi.

OPEC'in arzı çok sıkılaştırmak ve piyasaayı şok etmemek için dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Suudi Arabistan Enerji Bakanı, "Br piyasa şoku yaratmamamız, sorumlu davranmamız gerekiyor" dedi.

Diğer taraftan Suudi Arabistan'ın finansal bilançosunun panik yapacak bir durumda olmadığını ifade eden Bakan el Falih, "Suudi Arabistan, fiyatlar nasıl gelişirse gelişsin başa çıkmaya hazır" diye konuştu.

Petrol fiyatı yıl sonunda 60 dolara ulaşır

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid al Falih, petrol fiyatının 2016 sonunda 60 dolar/varil seviyesine ulaşmasını beklediklerini söyledi. Falih, "Petrol fiyatı bu ay veya yıl sonuna kadar 60 dolar/varile ulaşacak" dedi.

Falih ayrıca, petrol üretimini kısılması müzakerelerinde Rusya'nın yapıcı bir rol oynamasını beklediklerini ifade etti.