EBRD, temiz enerjide 10 milyar Euro'ya ulaştı

Banka, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanında katıldığı 552 projeye 10 milyar Euro yatırım yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
İSTANBUL - Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası EBRD'nin, Sürdürülebilir Enerji İnisiyatifi'nin (SEI) yürürlüğe alındığı 2006'dan bu yana yaptığı enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımları 10 milyar Euro'yu buldu. 
 
İstanbul'da düzenlenen Climate Investment Funds 2012 Partnership Forum kapsamında düzenlenen bir panelde EBRD yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, SEI kapsamında Slovakya'dan Türkiye'ye çok sayıda ülkede toplam 552 projeye yatırım yapıldığı, yapılan yatırım miktarının ise 10 milyar Euro'yu geçtiği ifade edildi. 
 
Bankanın Enerji Verimliliği ve İklim Değişikliği'nden sorumlu direktörü Josue Tanaka, "Böylesine zorlu bir alanda dahi büyüklü küçüklü çok sayıda firmayı enerji verimli hale getirip, rekabet güçlerini artırmanın mümkün olduğunu gösterdik. Yapılan işin yanında, bu işletmelerin karbondioksit emisyonları da azaltılarak, çevreye verdikleri zarar en aza indirilmiş oldu" dedi. 
 
EBRD'nin de yatırımcı olarak katıldığı projelerin toplam değeri 55 milyar Euro'yu geçiyor. Banka, 2012 - 2014 döneminde bu alanda 5-6 milyar Euro daha yatırım yapmayı planlıyor. 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir