Elektrik piyasası DUY yönetmeliğinde değişiklik

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanun uyarınca ürettiği enerjiyi satan lisanssız üretim tesisleri ile bunlarla ilişkilendirilmiş tüketim tesisleri dengeleme ve uzlaştırma sistemi içinde yer alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EPDK'nın, Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliğinde (DUY) Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, 5346 Sayılı Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanun uyarınca ürettiği enerji satın alınan lisanssız üretim tesisleri ile bunlarla ilişkilendirilmiş tüketim tesisleri dengeleme ve uzlaştırma sistemi içinde yer alacak.

Piyasa katılımcısına, ödemesi yapılmamış avans tutarında kullanılan teminatın, piyasa işletmecisi tarafından en geç saat 16.00'ya kadar tamamlanması uyarısında bulunulacak. Piyasa katılımcısının uyarıya rağmen, zamanında teminatını tamamlamaması durumunda, teminat işlemlerine ilişkin süreçler kapsamında ilgili piyasa faaliyeti için yer alan hükümler uyarınca işlem yapılacak.