Enerfin Enerji, 60 MW’lık GES’e finansman ve malzeme sağlayacak

Enerfin Enerji Genel Müdürü Mehmet Oğuz, "GES sektöründe yatırım koordinasyon zorluğu ve finansal destek sıkıntılarının aşılmasında firmalara destek sağlayacağız” diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARZU BAĞCI

KAYSERİ - Yenilebilir enerji alanında faaliyet gösteren Enerfin Enerji, anahtar teslim projeler sunuyor. Firma, bu yılın ilk çeyreğinde 67 ülkede faaliyet gösteren, Linuo Grup ile Türkiye ve çevre ülkeleri de içine alan resmi distribütörlük ve satış ortaklığı imzaladı. İlk etapta kendi güneş panellerinin kullanımı şartıyla, 60 MW GES santraline finansman ve malzeme temini sağlamayı hedeflediklerini aktaran Enerfin Enerji Genel Müdürü Mehmet Oğuz, GES sektöründe yatırım koordinasyon zorluğu ve finansal destek sıkıntılarının aşılmasında firmalara destek sağlayacağız” diye konuştu.

Hem genel hem de kişiye özel hizmet veren Enerfin Enerji, fotovoltaik sistem kurulumuyla ilgili danışmanlık, planlama, projelendirme alanında faaliyet gösteriyor. Ürün ve ekipman kurulumu, satış sonrası servis, anlık proje kontrolü alanında faaliyet yürüttüklerini belirten Mehmet Oğuz, “Proje süreçlerinin ilerlemesini ve yatırımcıların finans kaynakları arasındaki ilişkinin sağlıklı ve şeff af şekilde yürütülmesini sağlıyoruz” dedi. Yanı sıra GES sektöründe yatırım ve finansman alanında yaşanan zorluklara atıfta bulunan Oğuz, özellikle lisanssız GES’lerdeki, 2018 öncesi yapımı tamamlama baskısını olabildiğince üstlenerek, sekteye uğramış yenilenebilir enerji projelerinin, fiili yatırımlara dönüştürülmesinde aktif rol almak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Yatırımlar uygulanabilirlik ve kalkınma açısından ele alınmalı”

Öte yandan Mehmet Oğuz, güneş enerjisi panellerinin kullanılması koşulu ile herhangi bir MW kurulum limiti olmadan, yatırım ön finansman çözümü ve ithal teçhizat sunarak, güneş enerjisi paneli kullanım hakkı olan projelerin tamamlanmasını sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. Oğuz, “Böylece EPC firmaları, şahıs ve tüzel yatırımcılarla, toptancıların, bir yıl vadeli finansman opsiyonu ile A++ Türkiye bankaları üzerinden finansmanın sağlaması ve projelerin yürütülmesini hedefl iyoruz. Satış sonrası profesyonel servis garantisi veriyoruz” dedi.

Sektörde, proje finansman seçeneklerinin darlığı ve yatırımcının notu ile ilgili olarak darboğaz oluştuğuna dikkat çeken Mehmet Oğuz, “Yatırımcının finansal kimliğinden ziyade proje ve yatırımın uygulanabilirlik, fayda ve kalkınma açısından ölçeklendirilmesi gerekiyor. Türkiye aktif bir pazar. Bütün paydaşlar, kendilerine uygun alanlarda yer almaya ve ticari faaliyetlerinde süreklilik göstermeye çalışıyor. Bu çaba doğru şekilde değerlendirilmeli” yorumunu yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir