Enerjiye 10 milyar $ Arap yatırımı geliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

Yener KARADENİZ

ANTALYA - Mineks İnternational'ın kurucusu Bülent Göktuna, sadece bu yıl 10 milyar dolarlık Arap sermayesinin enerji için geleceğini söyledi. Perakende sektöründe de hareketlilik bekleyen Göktuna, uzun süredir satışı tartışılan Migros'u da Arapların alacağını iddia etti. 2008 yılından beri Mineks International'ın organizatörlüğünde National Golf Kulübü'nde gerçekleşen ‘Turkish Airlines Ladies Open 2013' etkinliği sırasında basın mensupları ile bir araya gelen Bülent Göktuna, çözüm sürecinin başarıya ulaşması ve önümüzdeki dönem beklenen not artışlarının da gelmesi halinde Türkiye'nin büyümede uçuşa geçeceğini söyledi. Göktuna, şöyle konuştu: "Biz Mineks İnternational olarak 10 yılı aşan bir sürede 10 milyar doların üstünde yabancı yatırımcının  Türkiye'ye gelmesine aracı olduk. Bunlardan biri de Vodafone'du. Körfez ülkeleri de Türkiye'ye odaklandı. Buralardaki fonları getirmeye çalışıyoruz. Büyük yatırımlar bekliyoruz. Şimdi AB'den değil Ortadoğu'dan yatırım gelecek. AB'den gelen yatırım da Arap fonları."
Enerjide yabancıların özelleştirmelerdeki zorluklardan dolayı hisse alımı ile Türkiye'ye yatırım  yapacaklarını dile getiren Bülent Göktuna, özelleştirme sürecinde enerjiye ilişkin ihalelere girmeyeceklerini, bu arada Milli Piyango ile ilgilendiklerini söyledi. Göktuna, tarım sektörüne yönelik de bir takım yatırımlarının gerçekleştirilebileceğini de kaydetti.

Turnuvayı Lee-Anne Pace kazandı

National Golf Kulübü'nün ev sahipliğini yaptığı ve bu yıl 5. kez düzenlenen Turkish Airlines Ladies Open 2013 turnuvası da önceki gün sona erdi. Turnuvada ilk sırayı Güney Afrikalı golfçü Lee-Anne Pace aldı. Finalde 66 sporcunun yarıştığı, birincinin 37 bin 500 euro kazandığı turnuvada toplam 250 bin euro ödül dağıtıldı.