Isısan, 'engineered tank' üretimi ile Avrupa'da pazar payını artırdı

Isısan Satış Direktörü Serdal Kara, halihazırda 62 ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, son yıllarda 'engineered tank' üretimi ile Avrupa pazar payını artırdıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATİCE ŞİMŞEK

KAYSERİ - Enerji sektöründe faaliyet gösteren ve bu alanda basınçlı kap ve proses tank üreten Isısan, yıllık ortalama 500 adet sanayi tipi LPG stok tankı, 200 adet LPG taşıma tankı, 2 bin adet LPG domestik tankı üretiyor. Yanı sıra kreyojenik tank imalat hattı ile yılda ortalama 300 adet standart hacimde LNG, Airgas ve karbondioksit stok tankı ile 100 adet taşıma tankı imal eden firma, ayrıca yılda ortalama 10 adet özel üretim kreyojenik proses tankı imal ediyor. Firma son yıllarda 'engineered tank' üretimi ile Avrupa pazar payını artırdı.

Isısan Satış Direktörü Serdal Kara, halihazırda 62 ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, "Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde uzun yıllardır başarılı bir şekilde ürün sevk ediyor ve bilinen bir marka olarak tercih ediliyoruz. Öte yandan son yıllarda kreyojenik gazlar üzerine de sektörün en iyi oyuncuları tarafından tercih edilen bir marka haline geldik” dedi. Kara, halen Almanya, Dubai, Irak, İran, Cezayir ve Hindistan'da satış ofislerinin bulunduğunu söyledi. Almanya ve Dubai ofislerinin hem satış hem de satış sonrası servis hizmeti verebilecek kapasitede olduğunu ifade eden Kara, bunların yanı sıra başta İtalya olmak üzere çeşitli bölgelerde anahtar teslim projeler üretmek üzere çözüm ortaklarının bulunduğunu aktardı.

İngiltere'ye özel üretim tank

Avrupa pazarında tercih edlen bir marka konumuna ulaştıklarını da vurgulayan Kara, "Son olarak İngiltere'nin Manchaster kentinde kullanılmak üzere, dört adet dikey tip 300 bin litre kapasiteli PUR izolasyonlu likit karbondioksit stok tankı sevkiyatını tamamladık. Tankların tasarım, mühendislik ve imalatı yaklaşık altı ayda tamamlandı. Isısan, optimum tasarımı ile en uygun boyut ve ağırlığı yakalayarak; bu tip büyük kapasiteli bir tankta müşterisine asgari taşıma maliyeti sağladı" diye konuştu. Her bir tankın toplam uzunluğu 33 metre ve ağırlığı 80 ton. Müşteri, bu projede Türk limanından İngiltere limanına kadar gemi taşımacılığı için, iki haftalık süre harcadı" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir