İzmir rüzgarda lider

Türkiye'deki her 5 rüzgar santralinden birine ev sahipliği yapan İzmir, bin 76 megavat kurulu güçle lider konumda.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Enerji Sanayici ve İşadamları Derneği (ENSİA) Başkanı Hüseyin Vatansever, rüzgar enerjisi alanında devreye giren yeni yatırımlar sonrası İzmir'in bin 76 megavat kurulu güçle liderliğe ulaştığını bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanan Rüzgar Enerjisi Atlası’nda İzmir’in 11 bin 854 megavat ile en yüksek potansiyele sahip illerin başında geldiğini belirten Vatansever, mevcut enerji üretiminin ise potansiyelin 11’de biri seviyesinde olduğunu ifade etti.

Türkiye’deki her 5 rüzgar santralinden birinin İzmir'de olduğuna dikkati çeken Vatansever, inşaat aşamasındaki 444 megavatlık santrale lisans ve ön lisans aşamasındakiler eklenince kentin toplam kapasitesinin bin 622 megavata ulaşacağını kaydetti.

Rüzgarın payı yüzde 7'ye çıktı

Aralık ayında 127 megavat gücündeki rüzgar enerjisi santrali yatırımının devreye alınmasıyla toplam kurulu gücü bin 76 megavata ulaşan lider İzmir'i, 971 megavatla Balıkesir, 597 megavatla Manisa izliyor.

Türkiye’nin toplam rüzgar enerji santrali (RES) kurulu gücü 2016'da bir önceki yıla göre bin 240 megavat artarak 5 bin 738 megavat seviyesine yükseldi. Tüm enerji santralleri içinde RES’in payı yüzde 7,31 oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir