Küresel LNG talebi 265 milyon tona ulaştı

Küresel LNG talebi geçen yıl 265 milyon tona ulaşırken en büyük LNG ithalatçıları Çin ve Hindistan oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Küresel sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) talebi 2016'da 265 milyon tonla, yaklaşık 500 milyon hanenin bir yıllık enerji ihtiyacını karşılamaya yetecek seviyeye ulaştı. Küresel LNG tüketimi 2015 yılında 250 milyon ton civarında gerçekleşmişti.

Shell tarafından ilk kez yayımlanan "küresel sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) görünümü" raporuna göre, Asya ve Orta Doğu’da beklentilerin üzerinde artan LNG talebi, Avustralya’daki üretim artışını dengeledi. Böylece 2016 yılında, arz ve talep açısından dengeli bir LNG piyasası oluştu.

Geçen yıl, dünyada LNG talebi, yaklaşık 500 milyon hanenin bir yıllık enerji ihtiyacını karşılamaya yetecek seviyeye geldi.

Rapora göre ayrıca, küresel LNG talebi, 2015-2030 yılları arasında, her yıl yüzde 4-5 oranında artması bekleniyor. Bu, LNG'ye talebin, doğalgaza olan talepten iki kat daha hızlı artması anlamına geliyor.

Çin ve Hindistan başı çekiyor

LNG talebindeki artışı hızlandıracak ülkelerin başında Çin ve Hindistan geliyor. Çin ve Hindistan, geçen yıl LNG ithalatlarını toplamda 11,9 milyon ton artırarak 2016'nın en hızlı büyüyen pazarları oldu. Bu büyüme ile, geçen yıl, Çin LNG ithalatını 27 milyon tona, Hindistan ise 20 milyon tona yükseltti.

Geçen yıl, dünyada LNG ihracatının büyük bölümünü ise Avustralya gerçekleştirdi. Avustralya ihracatını önceki yıla göre 15 milyon ton artırarak 44,3 milyon tona çıkardı.

Bu konularda ilginizi çekebilir
LNG