"Maden kanunu yerli firmaları zorlar"

Sektör temsilcileri "maden kanunu"nun yasalaşması durumunda yerli ve küçük ölçekli firmaların pazara girmesinin zorlaşacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Anadolu LPG, Akaryakıt Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Armutçu, "maden kanunu"nun yasalaşması halinde piyasanın bundan olumsuz etkileneceğini söyledi.

Söz konusu teklifin 30. maddesinden 35. maddesine kadar olan kısmının petrol piyasasıyla ilgili olduğunu söyleyen Armutçu şu değerlendirmede bulundu:

"Sektörde yıllık 60 bin ton satış zorunluluğu, 3 bin 300 ton stok bulundurma zorunluluğu, 37,5 milyon lira aktif büyüklük zorunluluğu, 10 milyon lira ödenmiş sermaye zorunluluğu, maktu tutarlı başka mükellefiyetler, adaletsiz dağıtılan düzenleme uyum maliyetleri gibi barajları yerli bir yatırımcının aşıp pazara girmesi imkansızdır"

Armutçu, teklifin kabul edilmesiyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) şirketlerden ilave olarak 30 milyon liralık banka teminat mektubu isteyeceğini, ayrıca yerli şirketlerin petrol ve LPG piyasasından çıkarılacağını ifade etti.

Tüpraş: Yasa geçerse Batman Rafinerisi kapanırTüpraş: Yasa geçerse Batman Rafinerisi kapanır