Petrol fiyatları yatay seyrediyor

Petrol fiyatlarında bir süredir devam eden düşüş, ABD'de dün açıklanan güçlü verilerin etkisiyle yerini yatay seyre bıraktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Petrol fiyatlarında bir süredir devam eden düşüş, ABD'de dün açıklanan güçlü verilerin etkisiyle yerini yatay seyre bıraktı. 

Brent türü ham petrolün varil fiyatında son iki haftadır gözlenen gerileme, haftanın son işlem gününde yerini yatay seyre bıraktı. Dün güne 110,88 dolardan başlayan Brent petrolün varil fiyatı, gün içinde düşüşler kaydetmesine karşın, ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerinin pozitif gelmesinin ardından yükselişe geçti ve günü 111 dolar sınırından tamamladı.  

Bugün ise sınırlı hareketlerin gözlendiği Brent petrolün varil fiyatı, 110,9-111,2 dolar dar bandında hareket ederken, şu dakikalarda 111,11 dolardan alıcı buluyor. 

Analistler, Brent petrolün varil fiyatının, dün ABD verilerinin talebin yükseleceğine ilişkin beklentileri artırdığını belirterek, bunun ise bir süredir gözlenen satıcılı seyrin yataya dönmesinde etkili olduğunu kaydediyor. Brent petrolün varil fiyatı için olası yükselişlerde 111,7 doların gün içi direnç olarak izleneceğini aktaran analistler, olası düşüşlerde ise 110,3 doların destek konumunda bulunduğunu ifade ediyor. 

ABD tipi ham petrolün varil fiyatı ise dün 9 Haziran'dan bu yana gördüğü en düşük seviye olan 103,67 dolara kadar geriledikten sonra, kapanışa doğru gelen tepki alımlarıyla günü 104,06 dolardan kapattı. Bugün ise 103,8-104,1 dolar bandında hareket eden ham petrolün varil fiyatı, şu dakikalarda 104,07 dolardan işlem görüyor. 

Analistler, ABD'de bugün piyasaların "Bağımsızlık Günü" nedeniyle kapalı olduğunu anımsatarak, ham petrolün varil fiyatında gözlenen sıkışık seyrin devam edebileceğini dile getiriyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir