Sanko 2013'te Bursa'ya rüzgar enerjisi santrali kuracak

Temiz enerjiye yoğunlaşan Sanko 2013’te Bursa RES yatırımı ile 1.7 milyar kWh'lık gücünü 2.7milyar kWh'a çıkaracak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
 
Zehra ORUÇ
 
BURSA - Sanko Holding bünyesinde 2006 yılında kurulan Sanko Enerji, 2013 yılında Bursa'da gerçekleştireceği rüzgar enerjisi santrali yatırımı ile 1.7 milyar kWh'lık enerji gücünü 2.7 milyar kWh'a çıkarmayı hedefliyor. Sanko Enerji, tamamen yenilenebilir kaynakları kullanan ve temiz enerji üreten yatırımlara yoğunlaşacak. Rüzgar ve hidroelektrik enerji santrallerinin yanı sıra jeotermal ve diğer alternatif kaynaklar kullanan santralleri de planlarına ekleyen Holding, enerji yatırımlarına 2013'te de devam edecek. 
Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Sanko Enerji Satış ve Pazarlama Grup Başkanı Turgut Konukoğlu, 2013 yılında yapılması planlanan 7 rüzgar santrali ile yıllık elektrik üretimini 950 GWh mertebesine ulaştırmayı hedeflediklerini açıkladı. Konukoğlu, "Sanko Enerji'nin sahip olduğu 4 hidroelektrik ve 1 rüzgar santrali ile 512 MW kurulu gücüyle tamamı yenilenebilir kaynaklardan yılda 1.7 milyar kWh temiz enerji üretiyoruz. 2011 yılı içerisinde toplam gücü 313 MW olan 7 rüzgar santrali ihalesi kazanıldı. 2013 yılı için öngördüğümüz 313 MW  kurulu güce sahip olacak 7 adet santralin yapılması ile yıllık elektrik üretiminin 2650 GWh mertebesinde olması hedefleniyor. Amaçladığımız bu yatırımlar Karaman, Bursa, İzmir, Çanakkale ve Kırklareli'de olacak" dedi. 
 
"Tekstildeki ağırlığımızı koruyoruz"
Sanko Holding'in son yıllardaki yatırımlarının ağırlıklı enerji ve çimento sektörlerinde olduğunu anlatan Turgut Konukoğlu, "Ancak tekstildeki ağırlığımızı da koruyoruz. Bizim kuruluşumuz 1904 ve o günden beri en iyi bildiğimiz iş tekstil olmuştur. Bunu hiçbir zaman göz ardı edemeyiz" ifadelerini kullandı. Konukoğlu, "Halihazırdaki tesislerimizin büyümesi öncelikli hedeflerimiz. Enerjide Bursa ve civarında yatırımlarımız söz konusu. Öncelikli yatırım planlarımız enerji sektörüne olacak" şeklinde konuştu.
 
turgut_konukoglu.jpg
 
"Kriz dönemlerinde büyüdük"
 
Sanko Holding'in kriz dönemlerinde yaptığı yatırımlarla büyüdüğünü anlatan Turgut Konukoğlu, "Kriz dönemleri hem tehdit hem de fırsat doğurur. Doğru stratejiler, mevcudu doğru değerlendirme ile gerek krizlerde gerekse pazarların durgun olduğu dönemlerde tehdit olarak ifade edilen süreçler fırsat ve faydaya çevrilebilir. Sanko olarak bu dönemlerde büyümeye devam ediyoruz" dedi. 12 sektörde yaklaşık 14 bin çalışanıyla, daha çok yatırım, daha çok üretim ve daha çok istihdam sağlamayı hedefleyen Sanko Holding, enerji, çimento ve tekstil yatırımlarının yanı sıra Vicem Yat Sanayi, Nestle Su ile gıda; Başak Traktör ile de tarım sektöründe adını duyuruyor.