Türkiye’nin enerji açığına dikkat çeken etkinlik

Daha önce “Güneş Enerjisi Teknolojileri ve Türkiye Uygulamaları” konusunda teknik etkinlik yapan GÜSİAD-GÜMÜP bu kez yenilenebilir enerji kaynaklarından rüzgar enerjisi konulu bir konferans düzenledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

2017-2018’i enerji yılı ilan eden GÜSİAD, Enerji Komisyonu tarafından düzenlediği  etkinlikte açılışı, komisyon başkanı Hasan Pezük yaptı. Başkan Pezük, Türkiye’nin enerji açığına dikkat çekerek komisyon olarak enerji alanlarının tamamını GÜSİAD tarafından zincir programlar halinde üyeler ve kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceklerini söyledi.

GÜMÜP olarak enerji konusuna yakın markaj yaptıklarını özellikle güneş enerjisi alanında yatırım yapmış yatırımcı hemşehrilerinin olduğunu söyleyen GÜMÜP Başkanı Yüksel Hamzaoğlu ise yatırımcılarla konunun uzmanlarını buluşturdukları etkinlikleri rüzgar enerjisi ile sürdürdüklerini belirtti.

GÜSİAD olarak inşaat ve enerjiyi birinci çalışma alanlarına dahil ettiklerini, Türkiye’nin dış ticaret açığının çok büyük bir kısmını oluşturan enerji açığının ise yatırımcıların enerji alanına teşviki ile kapanacağı görüşünü paylaşan GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın, “Gümüşhaneli yatırımcıların bilgilendirilmesi ve teşvik edilmesi, Gümüşhane’de rüzgar enerjisinin uygulanabilirliği noktasında temel çalışma olması, öğrencilerimizin temel branşların yanında enerji sistemleri alanlarına ilgilerinin artırılması, enerji teknolojilerine dönük ekipmanların üretimi için enerji meslek yüksek okulları ve liselerine dönük çalışmaların tasarlanması yönünde çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca enerji komisyonumuzu genişletiyor ve hidroelektrik, jeotermal ve nükleer olmak üzere enerji alanlarındaki çalışmaları değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir